Най-добрият футболист на Финландия Яри Литманен е поредното звездно име, което идва у нас за благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни.

Финландската легенда ще подсили тима на португалеца.

Литманен започва кариерата си в Рейпас, където е играл и баща му. За талантливия нападател бързо се разчува и през 1992 г. преминаха в един от хегемоните в европейския футбол тогава – холандския Аякс. Три години по-късно вдига над главата си купата от Шампионска лига и се нарежда на второ място в голмайсторската класация на турнира за сезона. С Аякс Литманен печели 5 пъти титлата в Холандия и 3 пъти купата на страната.

През 1999 година става играч на Барселона, а две години по-късно следва трансфер в Ливърпул. За мърсисайдци той играе два сезона – от 2000 до 2002 г. и помага на тима да спечели Купата на УЕФА, както и Купата на Англия. Играл е още за 

Литманен не се отказва от голямата си любов – футбола, дори и в напреднала възраст (46 г.). В родината си той е легенда, а причината му за това е и представянето с националния отбор. За Финландия останалият на 3-то място в класацията за Златната топка през 1995 г. футболист държи рекорда за най-много мачове (137) и най-много голове (32). Той играе за тима в продължение на 21 години – от 1989 до 2010 г. 

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
* Яри Литманен

* Бербатов покани и девет млади български футболисти. Подробности - ТУК!