Димитър Бербатов обяви поредното голямо футболно име, което ще участва в благотворителния мач между фондациите на Бербо и Луиш Фиго на 14 юни на Националния стадион „Васил Левски“. Сред звездите, които ще зарадват зрителите, ще бъде бившият португалски национал Деко. 39-годишният бивш халф, който е роден в Бразилия, ще бъде част от отбора на Луиш Фиго.

ЕТО КАК БЕРБО ПРЕДСТАВИ БИВШИЯ ИГРАЧ НА ПОРТО, БАРСА И ЧЕЛСИ
Той е сред малцината футболисти, печелили Шампионската лига с два различни клуба - с "Порто" през 2004 г. и с "Барселона" през 2006 г. Избран е от УЕФА за най-добър играч през 2004 г.
Той е ключова фигура във водения от Жозе Моуриньо "Порто" при спечелването на Купата на УЕФА през 2003 г. и на Шампионската лига през следващия сезон, когато е определен и за играч на мача във финала.
Шампион е на Португалия с "Порто", на Испания с "Барселона" и на Англия с "Челси". С "Флуминензе" триумфира и в Бразилия.
Роден и израснал в Бразилия, през 2002 г. получава португалско гражданство и е включен в националния отбор. С Португалия участва на две световни и две европейски първенства - стига до финала на Евро 2004. Той е един от най-креативните и интелигентни халфове.

Деко! Очакваме го в София!

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
* Стилиян Петров

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
* Робер Пирес
* Франческо Толдо
* Йенс Леман
* Мичел Салгадо
Деко
* Максуел