Димитър Бербатов обяви името на още една легенда, която пристига за благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион „Васил Левски”. Тогава един срещу друг ще се изправят отбори, водени от Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Поредният, който ще зарадва публиката, е вратарят Едвин ван дер Сар. Преди него стана ясно участието на Бербатов, Фиго, Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил и Неманя Видич.

Ето какво написа Димитър Бербатов в личния си профил във "Фейсбук"

„Той винаги имаше какво да каже на отбора. Може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания.

Той е сред най-добрите вратари в света. Той е рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия – на 40 години и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора – Аякс и Манчестър Юнайтед. С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА.

Печели два пъти и турнира Интертото - с Ювентус и с Фулъм. Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за Манчестър Юнайтед. Три пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига. Първият вратар, записал 50 „сухи мрежи“ в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от Манчестър Юнайтед трофей в Шампионската лига през 2008 година.

Едвин ван дер Сар. Очакваме го в София!