Двама световни и европейски шампиони с Франция – Кристиан Карембьо и Давид Трезаге, идват в София за благотворителното шоу на Димитър Бребатов и Луиш Фиго на 14 юни на националния стадион „Васил Левски”. Те се включват в тима на португалската легенда.

Карембьо и Трезаге са част от отбора на „петлите”, който триумфира през 1998 г. на Мондиала, а две по-късно на първенството на Стария континент.

Карембьо има в кариерата си два трофея от Шампионска лига с „Реал” Мадрид (1998, 2000 г.), шампионска титла на Франция с първия си професионален клуб „Нант” (1995 г.) и две титли от гръцкото първенство в „Олимпиакос” (2002, 2003 г.).

Едно от най-високо оценяваните му постижения обаче е … бракът със словашката манекенка Адриана Скленарикова. Двамата се срещат в самолета от Париж до Милано през 1998 г., а месеци по-късно вече официално са семейство. Приказката на двамата обаче завърши през 2011 г., когато официално обявиха развода си.

Далеч не толкова публичен е личния живот на другия футболист, който ще подсили нападението на тима на Фиго – Давид Трезаге. Той е роден във Франция, но ще е израснал в Буенос Айрес, където започва и футболната му кариера.

На клубно ниво най-доброто му представяне е с фланелката на „Ювентус”, къде играе цели 11 сезона . С „бианконерите” той печели две титли на Италия (2002, 2003 г.), а през 2003 г. участва на финал в Шампионската лига, когато отборът му губи от „Милан”.

Трезаге има още две титли на Франция с „Монако” (1997 и 2000 г.).

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

* Давид Трезеге
* Кристиан Карембьо

* Бербатов покани и девет млади български футболисти. Подробности - ТУК!