Димитър Бербатов представи поредния звезден футболист, който ще вземе участие в благотворителния мач между фондациите на Бербо и Луиш Фиго на 14 юни на Националния стадион „Васил Левски“. Сред участниците в шоуто ще бъде бившият национал на България Мартин Петров.

ЕТО КАК БЕРБО ПРЕДСТАВИ ДОБРИЯ СИ ПРИЯТЕЛ

Той ми показа какво значи да си професионалист. Защото той самият е професионалист от класа. Футболист за пример. Истински лидер. Колкото е бърз и експлозивен, толкова е и нахъсан да успее на терена. Трудеше се неуморно по време на всяка тренировка, на всеки мач. Цели 11 години деляхме една стая на лагерите за националния отбор и развихме почти телепатично партньорство. Той ги надбягваше и центрираше, аз вкарвах.

Бързо показа класата си в ЦСКА – и докато аз дойда, на 19 той направи голям трансфер към „Сервет“. Още в първия си сезон на „Армията“ спечели титлата, после взе акъла на швейцарците с изявите си в Европа и пое по пътя нагоре. Спечели титлата и купата в Швейцария, нижеше гол след гол. С присъщата си бързина експресно стана лидер и във „Волфсбург“ в Германия, и в „Атлетико“ (Мадрид) в Испания, и в „Манчестър Сити“ в Англия.

Нямам търпение след дълги години отново да играем на националния стадион рамо до рамо! Да погледна наляво и пак да видя, че той е там. Да погледна трибуните и те да са пълни като някога…

Футболист №1 на България за 2006 г. и мой голям приятел завинаги.

Мартин Петров! Очакваме го за мача на 14 юни в София!

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
* Mартин Петров

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
* Франческо Толдо
* Йенс Леман
* Мичел Салгадо
Деко
* Максуел