Легендарен защитник на Интер се включва в Мача на годината. Колумбиецът Иван Кордоба ще подсили тима на Луиш Фиго в звездния сблъсък срещу отбора на Димитър Бербатов на 14 юни в София. Благотворителната среща на стадион "Васил Левски" започва в 18:00 часа.

Иван Кордоба е едно от най-ярките имена в колумбийския футбол. На клубно ниво железният защитник прави бляскава кариера с Интер, за който изиграва рекордните 435 мача и се превръща в истинска легенда.

С екипа на "нерадзурите" Кордоба печели редица трофеи в периода 2005 – 2009 година – четири поредни титли в Серия "А", две купи на страната и три суперкупи. През 2010 г. е част от състава, който триумфира в Шампионската лига под ръководството на Жозе Моуриньо.

След края на състезателната си кариера през 2012 година Иван Кордоба е назначен за главен мениджър на Интер, но след два сезона е освободен от поста си.

За националния отбор на Kолумбия защитникът изиграва 73 двубоя, в които отбелязва 5 гола. Най-големият му успех с представителния тим на страната е триумфът в Копа Америка през 2001 г. Именно той отбелязва победния гол във финала срещу Мексико.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
* Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гаиска Мендиета