Изключително вълнуваща новина за феновете на Манчестър Юнайтед. Един от най-великите футболни мениджъри в историята на играта – сър Алекс Фъргюсън, се очаква в София за Мача на годината на 14 юни. Това призна в специално интервю пред bTV единственият българин, имал честта да бъде част от отбора на легендарния шотландец - Димитър Бербатов. 

"Отправена е покана към сър Алекс. Хората, които дойдат на стадиона, ще останат изненадани и от други големи имена във футбола”, каза бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед. 

Митко игра под ръководството на Фъргюсън в периода 2008 - януари 2012 г. 

За забележителния талант на Бербатов, сър Алекс и „червените дяволи” броят близо 36 млн. евро и така, на 1 септември 2008-а, чудото става факт: един бългалин, тръгнал от школата на Пирин (Благоевград) стъпва на „Олд Трафорд”. Това се случва след като в продължение на два сезона с екипа на Тотнъм нападателят отбелязва 27 гола в 70 мача.

Тандемът Фъргюсън – Бербатов стига до две титли на Англия (2009, 2010), Купата на Лигата (2010), два трофея от "Къмюнити Шийлд" и Световното клубно първенство (2008). 

Днес по обяд Бербатов беше в шоурума на "Хюндай" за представянето на брандираните автомобили от тази марка, които ще превозват звездите на световния футбол за благотворителния мач на 14 юни на "Васил Левски". След събитието Митко даде интервю за bTV, докато шофира.  

Голмайсторът на България за всички времена се прояви като отговорен домакин и лично тества автомобилите, с които ще се возят звездните му гости. 

"Сигурен съм, че колата ще им хареса. Начинът, по който сме подготвили всичко ще ги удовлетвори и, както казвам на повечето, няма да искат да се тръгнат", коментира Бербатов.


 

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс

Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн


OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
* Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш