Победата на Лудогорец над Хофенхайм с 2:1 в мач от Група „С“ на Лига Европа сложи финалната точка на една историческа черна седмица за Германия в евротурнирите. Немските отбори записаха шест загуби в шест мача в рамките на три дни.

Такъв срам германският футбол не е брал в континенталните турнири от 36 години. За последно подобно нещо се случи през 1981 година. Тогава немските тимове записват шест загуби в рамките само на един ден.

Началото беше поставено във вторник, когато Реал (Мадрид) записа първата си победа като гост на Борусия (Дортмунд), а Бешикташ се наложи над РазенБалшпорт (Лайпциг). В сряда ПСЖ записа класически успех с 3:0 над Байерн, който пък коства поста на Карло Анчелоти като треньор на баварците.

След трите поражения в Шампионската лига вчерашните мачове в Лига Европа бяха шансът на германците да отърват големия срам. Вместо това последваха три нови загуби, като всичките от тях в страната се приемат за неочаквани. Херта отстъпи на шведската сензация Йостерсунд, Кьолн записа домакинско поражение от Цървена звезда.

Последната надежда беше Хофенхайм, който няма загуба в Бундеслигата от началото на сезона. Срещата беше от 22:05 часа, докато берлинчани и „козлите“ играха от 20:00 часа. Тимът на Юлиан Нагелсман претърпя обрат от Лудогорец в Разград и отстъпи с 1:2 на българския шампион.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ГЕРМАНСКИЯТ ПРОВАЛ В ЕВРОПА
26 септември 2017 г., Шампионска лига
Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид) 1:3

26 септември 2017 г., Шампионска лига
Бешикташ – РазенБалшпорт (Лайпциг) 2:0

27 септември 2017 г., Шампионска лига
ПСЖ – Байерн 3:0

28 септември 2017 г., Лига Европа
Кьолн – Цървена звезда 0:1

28 септември 2017 г., Лига Европа
Йостерсунд – Херта 1:0

28 септември 2017 г., Лига Европа
Лудогорец – Хофенхайм 2:1