Порто разби френския шампион Монако с 3:0 насред неговия стадион „Луи II” в среща от втория кръг на група „G” в Шампионската лига.

„Монегаските” бяха по-активни през целия мач, но „драконите” издебнаха своите моменти и реализираха положенията си. В 31-ата минута защитата на домакините допусна три последователни удара. На два пъти Диего Беналио отрази топката, но на третия път Винсент Абубакар не сбърка от един метър. Монако натисна след почивката, но в 69-ата минута при контраатака Муса Марега получи топката по дясното крило и асистира на непокрития Абубакар, който удвои с втория си гол в мача. До края на мача Монако направи всичко по силите си да върне едно попадение, но и Фалкао нямаше късмет, пращайки топката в напречната греда. Минута преди края френският първенец допусна и трети гол след нова контраатака, при която Мигел Лаюн оформи крайния резултат. Така Порто записа първа победа в групата и първи три точки. Монако остава с една точка.

В другата среща от тази група Бешикташ срази у дома дебютанта в евротурнирите РазенБалшпорт Лайпциг с 2:0. „Орлите” от Истанбул имаха инициативата още от самото начало и бившият футболист на Ливърпул Райън Бабел (11) ги изведе напред в резултата след асистенция на Дженк Тосун. Германският вицешампион изравни лека полека играта, но пропуски направиха Емил Форсберг и Марсел Забицер. Рикардо Куарешма и Талиска пък пропиляха положения за домакините. В 34-ата минута гол на Клосетерман от гостите бе отменен заради засада. Малко преди края на първата част Талиска (43) с глава удвои преднината на Бешикташ след центриране на Куарешма. След почивката испанският вратар на домакините Фабри спаси няколко опасни удара на Забицер и Форсберг. В 66-ата минута срещата бе прекъсната за няколко минути заради проблеми с осветлението на стадиона. След това гостите продължиха да бъдат по-активни, но направиха доста пропуски, най-сериозен от които бе този на Забицер, който в 83-ата минута шутира и прати топката в напречната греда. В крайна сметка Бешикташ спечели и е лидер в групата с 6 точки, а РБ Лайпциг остава с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА - ТУК!