Арсенал спечели убедително с 4:2 при визитата си на БАТЕ (Борисов) в Белрус и записа втора поредна победа в група “H” на Лига Европа.

„Топчиите” поведоха рано в резултата с гол на Тио Уолкът (9, 22), който след това и удвои преднината им. Защитникът Роб Холдинг (25) пък направи разликата класическа след асистенция на германския си колега в отбрана Пер Мертезакер.

Домакините бързо върнаха едно попадение чрез роденият в Сърбия черногорец Мирко Иванич (28), възползвал се от извеждащо подаване на Алексей Риос и това бе последният гол преди почивката.

В началото на втората част „артилеристите” получиха правото да изпълнят 11-мерив наказателен удар и Оливие Жиру (49-дузпа) бе точен от бялата точка. БАТЕ успя да вкара още един гол благодарение на Михаил Гордейчук (67), но това бе единственото което домакините можаха да направят, след като Арсенал намали сериозно оборотите.

По същото време Кьолн загуби у дома от Цървена звезда с 0:1 в другия мач от групата. Победният гол за „звездашите” реализира ганаецът Ричмънд Боакие (30) след пас на холандеца Мичел Доналд. След почивката на цели три пъти кълбото се отбиваше в гредите и спасяваше гостите - на два пъти след шутове на Милош Йоич и веднъж след изстрел на Леонардо Битенкурт.

След тези срещи Арсенал е лидер в групата с пълен актив от 6 точки, следван от Цървена звезда с 4 и БАЪЕ (Борисов) с 1. „Козлите” са на дъното без нито една точка.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА