Бразилия ине успя да запише победа на Копа Америка 2011 в Аржентина и след втория си мач от Група "B", след като завърши 2:2 с Парагвай в истинско голово шоу. "Селесао" дори бе пред унизителна загуба, но в последната 90-а минута Фред спаси точката. "Кариоките" поведоха на стадион "Марио Кемпес" в Кордоба с гол на Жадсон в 39-ата минута, но след това допуснаха обрат след попадения на Роке Санта Крус в 55-ата минута и Нелсон Валдес в 67-ата минута.

Мачът не започна никак добре за Бразилия, като още в 3-ата минута Лукас Бариос намери с чудесен пас на точката на дузпата Роке Санта Крус, който обаче не се възползва от изгодната позиция и стреля над вратата на "кариоките". Постепенно „Селесао" обаче взе инициативата и опасните положения пред вратата на Парагвай не закъсняха.

В 19-ата минута Алешандре Пато излезе сам срещу Хусто Вилар, но парагвайският страж успя да парира удара на нападателя и да избие топката в корнер, след който не се случи нищо интересно. В 39-ата минута „Селесао” материализира игровото си превъзходство, след като Жадсон с премерен удар прати топката във вратата зад Вилар за 1:0.

След почивката „кариоките” продължиха да бъдат по-активни, но в 55-ата минута допуснаха ужасна грешка в отбрана, довели до изравнително попадение за Парагвай. Роке Санта Крус остана непокрит след центриране по земя отляво и с бомбен шут прати топката в мрежата за 1:1.

“Селесао” тръгна в атака да търси победен гол, но получи нов такъв във вратата си, В 67-ата минута Нелсон Валдес бе оставен непокрит на точката на дузпата и след невероятен рикошет успя да довкара топката във вратата на Жулио Сезар за 1:2. От тук до края на мача „кариоките” се хвърлиха в бурни атаки с цел да търсят поне изравнителното попадение.

Играчите на Ману Менезеш тотално взеха инициативата, но така и успяваха да стигнат до така желания гол. Все пак в последната 90-а минута Гансо подаде към Фред, който от границата на наказателното поле фронтално със силен шут препарира Хусто Вилар за крайното 2:2. В заключителните минути перфектна контратака изведе Енрике Вера сам срещу Жулио Сезар, но нападателят реши да търси подаване, вместо да стреля, и пропусна да сложи точка на спора.

Във временнното класиране на Група „B” Бразилия и Парагвай са лидери с по 2 точки и голова разлика 2:2, докато на трета и четвърта позиция са Венецуела и Еквадор, които имат по една точка, но по-късно излизат един срещу друг в Салта. Евентуална победа може да качи един от двата тима на върха в групата.

БРАЗИЛИЯ - ПАРАГВАЙ 2:2
1:0 Жадсон (39), 1:1 Роке Санта Крус (55), 1:2 Нелсон Валдес (67), 2:2 Фред (90)



ПРОГРАМА
Дата/час Място Стадион Среща
3 юли
22:00 ч.
Ла Плата “Сиудад де ла Плата”
Бразилия - Венецуела 0:0
4 юли
00:30 ч.
Санта Фе “Бригадиeр Генерал Естанислао Лопес”
Парагвай – Еквадор 0:0
9 юли
22:00 ч.
Кордоба
“Марио Кемпес”
Бразилия - Парагвай 2:2
10 юли
00:30 ч.
Салта “Падре Ернесто Мартеарена”
Венецуела – Еквадор
14 юли
01:15 ч.
Салта
“Падре Ернесто Мартеарена" Парагвай - Венецуела
14 юли
03:45 ч.
Кордоба
“Марио Кемпес”
Бразилия – Еквадор

ГРУПА "В" - КЛАСИРАНЕ
Отбор Мачове Победи Равни Загуби Г.Р.
Точки
1.Бразилия 2 0 2 0 2:2 2
2.Парагвай
2 0 2 0 2:2 2
3.Венецуела 1 0 1 0 0:0 1
4.Еквадор 1 0 1 0 0:0 1