Груповата фаза на Лига Европа стартира с няколко много убедителни победи. Стяуа вкара шест гола за 22 минути през второто полувреме за успеха си с 6:0 над Олборг. ПАОК разби Динамо (Минск) с 6:1, след като в 28-ата минута водеше с 4:0.
 
Швейцарският Йънг Бойс смаза с 5:0 Слован (Братислава). Ел Араби Судани вкара хеттрик за Динамо (Загреб) при победата с 5:1 над Астра (Гюргево). Евертън помете Волфсбург с 4:1.
 
Турнирът започна добре за българските участници. Станислав Манолев и Динамо (Москва) спечелиха с 2:1 гостуването си на Панатинайкос. Алексансър Тонев и Селтик направиха 2:2 при визитата си на Ред Бул Залцбург.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ОТ ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ В ЛИГА ЕВРОПА
* Нигериецът Икечукву Уче от Виляреал стана първият футболист в историята на Лига Европа, вкарал гол с единственото си докосване на топката през целия мач. Той се разписа при равенството 1:1 с Борусия (Мьонхенгладбах). Уче влезе в игра в 67-ата минута на мястото на Вието. Минута по-късно вкара гол. След това получи контузия и в 73-ата минута беше заменен от Дос Сантос.
* Победата на Евертън с 4:1 над Волфсбург сложи край на серията на английски отбори от 7 поредни мача без успех над германски съперници.
* Клаудио Кесеру от Стяуа вкара най-бързия хеттрик в евротурнирите за повече от година. Той се разписа в 61-ата, 65-ата и 72-ата минути при победата на тима си с 6:0 над Олборг. През юли 2013 г. Муленга вкара хеттрик за Утрехт в рамките на 9 минути.
* Фейенорд не оправи нито един точен удар към вратата на Севиля при загубата си с 0:2.
* Тотнъм, направил 0:0 с Партизан, няма загуба в последните си 13 мача от групова фаза на Лига Европа (9 победи и 4 равенства).
* Равенството 2:2 със Селтик спря серията на Ред Бул Залцбург от осем поредни победи в груповата фаза на Лига Европа.
 
РЕПОРТАЖИ ОТ НАЙ-РЕЗУЛТАТНИТЕ МАЧОВЕ ОТ ЛИГА ЕВРОПА
Стяуа – Олборг 6:0
 
 
ПАОК – Динамо (Минск) 6:1


Йънг Бойс – Слован (Братислава) 5:0


Динамо (Загреб) – Астра (Гюргево) 5:1
 

Евертън – Волфсбург 4:1
 

Аполон (Лимасол) – Цюрих 3:2