Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за Динамо (Москва), победил с 2:1 при гостуването си на гръцкия гранд Панатинайкос в първи мач и за двата тима от група „Е” на Лига Европа.

Руският гранд успя да поведе още преди почивката, след като в 40-ата минута Кевин Курани изведе чудесно Александър Кокорин, който се разписа за 0:1. В началото на втората част в 49-ата минута пък Алексей Йонов удвои преднината на Динамо след пас на унгареца Балаш Джуджак. „Детелините” се върнаха в мача с гол в 63-ата минута на Танасис Динас след асистенция на Нано, но до края на мача не съумяха да вкарат второ попадение, което да им донесе точката. Така Динамо си тръгна от Атина с пълния актив от три точки.

В другата среща от тази група бившият тим на Манолев ПСВ Айндховен излъга у дома португалския Ещорил с минималното 1:0. Единственото и победно попадение за „филипсите” бе реализирано още през първата част, след като в 26-ата минута Люк де Йонг се разписа от дузпа. Така холандският тим също стартира с успех, но остава втори във временното класиране на групата след Динамо (Москва).
 
ГРУПА „Е“
psv.jpgПСВ Айндховен – Ещорил 1:0est.jpg
 1:0 Люк де Йонг (26-дузпа)

Айндховен, „Филипс Стейдиъм“
Съдия: Филип Мадън (Шотландия)
 
 
1pao.jpgПанатинайкос – Динамо (Москва) 1:2dinamo.jpg
 0:1 Александър Кокорин (40), 0:2 Алексей Йонов (49), 1:2 Танасис Динас (63)

Атина, „Апостолос Николаидис“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)