Левски представи официално Делио Роси като треньор. Пресконференцията на Герена започна около 17:50 часа, а Роси говори около петнайсетина минути. Предлагаме ви цялото изказване на италианеца.

А ТУК може да прочетете обширен очерк за него.

-Господин Роси, какви са вашите цели?
-Последните 19 години работих само в Италия, водих само италиански отбори. Тъй като съм човек, който иска да се доказва и обича предизвикателствата, така дойде моментът, в който да опитам ново предизвикателство да постигна успехи в Левски.

-Защо избрахте точно Левски и имахте ли предложения от други отбори?
-Да, имах и други оферти. Собственикът на клуба ми показа, че ме иска и иска да работим заедно. Това ме накара да избера Левски.

-При преговорите за нов треньор собственикът Спас Русев каза, че е чул определението за Левски „спящ гигант“. Смятате ли, че ще го събудите?
-Няма да давам обещания. Собственикът не е искал от мен да давам обещания. Той ме помоли да се опитам да изградя нов стил на игра, организация и това да са основите, върху които клубът да върви нагоре и напред. Аз не съм магьосник и нещото, което ме помоли и собственикът е с работата си да успея да постигна това нещо. Мисля, че ще успея. Надявам се да имам време за работа, защото този процес изисква най вече време. Не можем първо да искаме да тичаме без да сме се научили да ходим. Не знам колко време ще ми е нужно, но ще успея да направя Левски отбор на високо ниво.

-От Левски се интересува поне половин България. Смятате ли, че ще направите Левски такъв, че да доставя удоволствие?
-Искам винаги да търся победата, което е обичайно за клуб като Левски. Най-важното е, когато отборът играе, самите фенове да виждат стил на игра, който да е разпознаваем. Несъмнено тогава и победите ще дойдат.

-Какви са впечатленията ви от Левски?
-Има да се работи.

-Има ли нужда от нови футболисти?
-Първо трябва да се запозная с материала, който имам и да го направя в кратки срокове. Ще кажа характеристиките на подходящи играчи, които ми трябват. Но не аз преговарям за тях. Просто ще кажа дали ще ми трябват нови футболисти и с какви характеристики. Но за да се търси, първо трябва да видим какво имаме вкъщи. Трансферният прозорец затваря на 31 август, но за да не станат грешки, не трябва да се бърза.

-Когато чуем италиански треньор, винаги се сещаме за здрава защита. Какво да очакваме от вас?
-Основното нещо, което един добър отбор трябва да притежава и в двете фази на игра да бъде еднакво добре балансиран. Отбор, който печели, не играе само в атака. Всеки балансиран отбор винаги има успех.

-Появи се едно клипче, на което сте доста темпераментен. Кой ще бъде първият набит в България - футболен съдия, журналист или...
-Това е епизод, заради който съм се извинил на самия футболист. Един човек не трябва да бъде критикуван за един епизод, а за всички неща, които е извършил в живота си. Искам уважение и давам уважение.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка