Ламбо e артистичен човек, по-емоционален. Нормално е да се изкаже така по темата. Дебатът в парламента за мораториума на лекарствата беше безсмислен. Когато се спре теча, дано да има пари за лекарства и лечение на болните. Нека не се заиграваме с болестите на българите. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Вежди Рашидов.
Агенция БЛИЦ припомня, че при вчерашния дебат в парламента, в залата извънредно се появи Стефан Данаилов, който с покъртително слово за момент смълча всички депутати. Минути по-късно на трибуната се качи Цветан Цветанов, който с нова емоционална изповед контрира Ламбо и посочи, че артистът е употребен от БСП по темата.

"Не може да продължаваме до безкрайно да увеличаваме парите за лекарствата. За първи път министър много правилно разкри, че има теч на пари и този мораториум е нужен”, каза Рашидов.
 
„Надявам се, че след като се даде диагнозата, сега започва лечението. Проблемът е много сериозен и хората трябва да се убедят. Ние с годините омърсихме професията лекар и цялото здравеопазване. Време е със здравето на хората да се случи нещо качествено, а не да се дървят в парламента. Вчера имаше политическо заиграване, а не дебат между депутатите”, добави той.

Рашидов разкри, че не мисли рязко да се оттегля от политиката.