Пленарната зала се стаи, когато рамо на ветото на президента срещу мораториума върху нови терапии даде големият артист Стефан Данаилов, болен от няколко години. Навършилият 75 г. депутат дойде специално от къщи, за да излезе на трибуната, след като наблюдавал дебата по телевизията. Ламбо категорично се обяви за ветото на Румен Радев и апелира към депутатите да загърбят политиката и да постъпят човешки, предаде "Kaнал 3".

"Аз искам да заявя конфликт на интереси, защото ще подкрепя ветото на президента, аз съм онкоболен и затова заявявам конфликт на интереси", започна социалистът. "Ако три-четири години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец. Вие ще кажете - ти имаш пари, ще си купиш. Аз имам, но тези, които нямат? Нямам начин да не сте загубили близки от тая гадна, мръсна, тежка болест", попари всички Данаилов.

"Хайде да направим две групи и да се разходим из онкологията и хематологията. Големият процент са млади хора, които трябва да живеят, а не могат. 

Не ме интересуват тези милиони, те не са отишли на вятъра, явно, но дайте да направим един жест.  Аз се обръщам към вас като ваш приятел, като човек, който ви обича, дайте да постъпим най-човешки, страшни са тия мигове, когато чакаш да дойде лошото, или да дойде доброто, разчитам на вашия разум", призова Ламбо. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!