Уважавам го, но в днешния дебат Стефан Данаилов беше употребен. Няма човек, който да няма близък или да е загубил близък заради ракови заболявания. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по ветото на президента върху Закона за бюджета на НЗОК през 2018 година, предаде агенция „Фокус“.
„Баща ми почина на 62 години от рак и затова не искам да се спекулира с темата в пленарна зала“, посочи той. „Уважение и респект към Стефан Данаилов, но винаги трябва да се търси балансът. Казахте за младите хора, за самия вас, слагам тук и тези, които си заминаха. Това, което днес трябва да говорим е да търсим политики, които да стигат до хората и да предотвратим заболяванията“, обясни Цветан Цветанов.

БЛИЦ припомня, че Данаилов направи много драматична реч пред колегите си в парламента.

„Не е ли по-добре да имаме профилактика, да имаме диагностициране, необходимите прегледи, за да живеем по-дълго“, попита той. „Можеше да излезе да говори Вежди Рашидов и той също се лекува от рак. Можехме да поканим Йорданка Фандъкова, която също преодоля онкологично заболяване“, каза още Цветан Цветанов. „В този дебат не трябва да има популизъм и безотговорно поведение, а необходимата експертиза. Нека да не спекулираме с това, че с тези 32 молекули и увеличаването на бюджета ще се реши проблемът. Проблемът няма да се реши. Трябва да го решим с необходимата превенция“, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

В отговор депутатът от БСП Стефан Данаилов заяви: „Всякакъв съм бил, само употребен не съм бил. Употребен ми звучи като изнасилен. Другарю, Цветанов, мислех, че имате по-високо мнение за мен“. „Никой не ме е викал тук, аз съм болен човек. Каквото и да говорите и да го крещите, няма да стане по този начин. Малкият жест, който очаквах, че ще се случи от вашата ПГ явно няма да се състои, за което искрено съжалявам“, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!