ЦСКА игра на висота срещу Марица и записа трета поредна победа в подготовката преди старта на първенството в Югозападната "В" група. "Армейците" зарадваха феновете си с успех 3:1, дошъл след голове на Владислав Узунов в 18-ата минута и включилите се на смяна през второто полувреме Костадин Хазуров (49) и Николай Цветков - Демона (90+1).

За две от попаденията асистира талантливият юношески национал Павел Головодов, който преди дни донесе победата с 1:0 над Оборище (Панагюрище) отново на "Армията". 17-годишният Головодов заедно с Милен Кикарин и днес играха на висота, оставяйки добро впечатление. "Червените" доминираха над формацията на Кирил Андонов и само могат да съжаляват, че не записаха още по-категоричен успех. Три пъти и гредите помагаха на гостите.

Контролата ще се запомни и с решението на треньора Христо Янев да даде шанс на защитник, който е едва 14-годишен. Голобрадият Валентин Антов влезе на смяна в 69-ата минута и за първи път записа участие за първия отбор на родния си ЦСКА. На вратата пък беше 17-годишният Слави Петров, който имаше шанс за изява до 60-ата минута, когато отстъпи място на Анатоли Господинов.

Почетното попадение за Марица отбеляза бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Георги Стефанов в 56-ата минута. В игра за гостите се появи и бившата звезда на "Ботев" (Пловдив) Георги Какалов.

Домакините започнаха активно срещата и в 18-ата минута поведоха. Борис Галчев пусна пас в коридор към Головодов вляво в наказателното поле, младокът продължи към Владислав Узунов, който от точката на дузпата реализира в долния ляв ъгъл на Димитър Георгиев - 1:0.

vladi_uzunov.jpg

В 29-ата пристигналият от Хасково нападател удари и греда, а в 36-ата отново малшансът лиши ЦСКА от удвояване на резултата. Радой Божилов центрира отдясно, Иван Пудев се размина с топката и тя попадне в Преслав Йорданов. Нападателят финтира противник и от границата на вратарското поле отправи удар, но право в дясната греда.

За трети път "червените" нацелиха рамката на вратата на гостите. Това се случи в 43-ата минута, когато Галчев матира отбраната на Марица с технично копване към Йордан Йорданов, но бившият играч на Миньор (Перник) стреля право в дясната греда.

В началото на второто полувреме Христо Янев пусна в игра опитните Костадин Хазуров и Николай Цветков. Заменените бяха Узунов и Преслав Йорданов. Домакините продължиха да доминират и в 49-ата минута най-после се стигна до удвояване на резултата. Радой Божилов и Цветков направиха двойно подаване, след което Галчев получи топката и с пета продължи зад гърба си наляво към Головодов. Младокът веднага центрира по тревата за Хазуров, който без проблем опъна мрежата на гостите за 2:0.

В 56-ата минута Георги Стефанов намали с прехвърлящ далечен удар, при който се получи рикошет в тялото на Бранеков и топката се озова във вратата на младия Слави Петров - 2:1.

В 59-ата Янев пусна дебютантите Момчил Цветанов и Самир Аясс. Първият се отчете с фрапантен пропуск само секунди след появата си в игра. В 60-ата минута Аясс проби отляво и влезе в наказателното поле, където центрира остро пред вратарят, а останалият абсолютно сам пред празната врата Цветанов засече топката така, че я прати покрай лявата греда, вместо да отбележи.

В добавеното време "червените" стигнаха и до трети гол, за който заслуга имаше Момчил Цветанов. Малкия Шивач проби отдясно и изчака включването на Николай Цветков, за да му подаде в точния момент, Демона майсторски преодоля вратаря на Марица и от малък ъгъл вкара за крайното 3:1.

Победата е най-изразителната за ЦСКА в контролите до момента. В предишните проверки селекцията на Христо Янев падна с 0:1 от Спартак (Плевен), както и победи с 2:0 дублиращия тим на Литекс и с 1:0 Оборище (Панагюрище).

В събота от 20:00 часа ЦСКА приема Вихрен (Сандански) отново на "Армията".

Контролата по минути - ТУК!

ЦСКА - МАРИЦА 3:1
1:0 Владислав Узунов (18), 2:0 Костадин Хазуров (49), 2:1 Георги Стефанов (56), 3:1 Николай Цветков (90+1)

cska.JPG
ЦСКА
: 22.Слави Петров (60 smqna.jpg Анатоли Господинов), 15.Ангел Грънчов (54 smqna.jpg Виктор Райчев), 16.Александър Бранеков (84 smqna.jpg 10.Александър Александров), 4.Божидар Чорбаджийски (69 smqna.jpg Валентин Антов), 18.Милен Кикарин (81 smqna.jpg Александър Аспарухов), 29.Йордан Йорданов (64 smqna.jpg Иво Иванов), 8.Борис Галчев (59 smqna.jpg Самир Аясс), 23.Владислав Узунов topka.jpg (46 smqna.jpg Николай Цветков topka.jpg), 27.Радой Божилов (59 smqna.jpg 7.Момчил Цветанов), 11.Павел Головодов (54 smqna.jpg Станислав Маламов), 9.Преслав Йорданов (46 smqna.jpg 17.Костадин Хазуров topka.jpg)
Треньор: Христо Янев



marica.jpg
МАРИЦА: 1.Димитър Георгиев, 18.Даниел Спасов, 15.Илиян Енчев, 22.Иван Пудев, 5.Мирослав Живков, 13.Йълмаз Сюлейман, 8.Красимир Иванов, 11.Георги Арабаджиев, 10.Запрян Запрянов, 7.Венци Гюзелев, 9.Иван Генов
Треньор: Кирил Андонов




cska_marica.jpg


cska_marica1.jpg


Контролите на ЦСКА през лятото:
ЦСКА - Спартак (Плевен) 0:1
ЦСКА - Литекс (II) - 2:0
18 юли, ЦСКА - Оборище (Панагюрище) 1:0
22 юли, стадион "Българска армия", ЦСКА - Марица 3:1
25 юли, стадион "Българска армия", ЦСКА - Вихрен (вход свободен)
3 август, ЦСКА - АЕЛ (Лимасол, Кипър)
9 август - начало на сезона в Югозападната "В" група