ЦСКА победи втория отбор на Литекс с 2:0 в контрола, която се игра на стадион "Георги Бенковски" в Тетевен. Точни за успеха на "червените" бяха Костадин Хазуров в 17-ата минута от дузпа и Преслав Йорданов в 78-ата. "Армейците", които и днес играха с бели екипи, бяха по-добрият тим на терена, но освен с двата гола се откроиха и с доста пропуски.

Това бе втора проверка за новия ЦСКА, който от есента ще играе в Югозападната "В" група. В първата лятна контрола възпитаниците на Христо Янев загубиха от Спартак (Плевен) с 0:1. След днешния мач футболистите на ЦСКА се прибират в София за кратка почивка. Следващата контрола е на 18 юли (събота) от 18:00 часа срещу Оборище (Панагюрище) на стадион "Българска армия".

Христо Янев заложи на различен стартов състав в сравнение с контролата срещу Спартак (Плевен). Този път на вратата започна Анатоли Господинов, в защита излязоха Александър Бранеков, Божидар Чорбаджиски, Виктор Райчев и Кирил Динчев. В халфовата линия стартираха Иво Иванов, Борис Галчев, Николай Цветков и Александър Александров. На върха на атаката започна Костадин Хазуров, а зад него му помагаше Радой Божилов.

Още в 10-ата минута Кирил Динчев се контузи и мястото му зае Емил Грозев. В 20-ата минута Костадин Хазуров направи първия си сериозен пропуск. Александър Александров проби отдясно и центрира, а централният нападател от изгодно положение сам срещу вратата стреля в тялото на стража Александър Иванов. В 26-ата минута вратарят на Литекс събори в наказателното поле Хазуров и съдията даде дузпа за ЦСКА. Потърпевшият Хазуров прати топката в долния десен ъгъл на вратата и откри резултата в полза на "червените", които и в този мач играха с бели екипи. В 30-ата минута Христо Янев замени голмайстора Хазуров с Григор Долапчиев, за да даде равно време и на тримата нападатели - Хазуров, Долапчиев и Преслав Йорданов.

През второто полувреме "армейците" започнаха с напълно нов състав. В 53-ата минута и Долапчиев се отчете с пропуск. Кикарин напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Долапчиев не успя да засече добре топката и я прати в аут. Последва смяна на Долапчиев с Преслав Йорданов, който малко след влизането си също пропиля чисто положение. В 70-ата минута младият тим на Литекс можеше да изравни, ако талантът Тонислав Йорданов бе малко по-точен. Той видя, че резервният вратар на ЦСКА Слави Петров бе излязъл напред и опита да го прехвърли, но топката мина встрани от вратата.

В 78-ата минута Преслав Йорданов оформи крайното 2:0 в полза на ЦСКА. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле и въпреки че се подхлъзна успя да прати топката във вратата на Литекс. В 84-ата минута Виктор Райчев от ЦСКА можеше да вкара трети гол, но след изстрел с глава топката мина над вратата. В 85-ата минута Преслав Йорданов пропусна още веднъж, като от 5-6 метра срещу вратаря прати топката в ръцете му.


Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg начало на мача
10 - smqna.jpg смяна в ЦСКА, на мястото на Кирил Динчев, който получи контузия, влиза Емил Грозев
18 - добър изстрел на Ангел Мисов от пряк свободен удар, право в ръцете на Анатоли Господинов
20 - ПРОПУСК на Костадин Хазуров. Добър пробив на Александър Александров отдясно, финтира бранител и подаде на Хазуров, който от чисто положение стреля точно в ръцете на вратаря на Литекс
24 - корнер за Литекс, след удар на играч и рикошет в тялото на Райчев
26 - ДУЗПА за ЦСКА, вратарят Александър Иванов фаулира Костадин Хазуров в наказателното поле
26 - topka.jpg ГООЛ за ЦСКА, голмайстор Костадин Хазуров от бялата точка.
30 - smqna.jpg смяна в ЦСКА, на мястото на Костадин Хазуров влиза Григор Долапчиев
45 - край на първото полувреме
---------------------------------------------------------------
46 - начало на второто полувреме
47 - smqna.jpg ЦСКА играе с нов състав през второто полувреме
47 - далечен удар на Владислав Узунов - аут
53 - ПРОПУСК - центриране на Милен Кикарин, Григор Долапчиев не успя да се разпише от изгодна позиция, като засече лошо топката и не успя да стреля добре
62 - ПРОПУСК на Преслав Йорданов, който от почти същото положение като Долапчиев, не успя да се разпише
70 - ДАЛЕЧЕН удар на Тонислав Йорданов (Литекс), който видя, че вратарят на ЦСКА е излязъл напред, но топката излезе в аут
78 - topka.jpg ГООЛ за ЦСКА, голмайстор Преслав Йорданов. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле и въпреки че леко се подхлъзна успя да прати топката във вратата
84 - ПРОПУСК на Виктор Райчев (ЦСКА), Чорбаджийски центрира, Райчев надскочи противников играч и с глава прати топката малко над вратата
85 - ПРОПУСК на Преслав Йорданов, след центриране на Кикарин. Нападателят не успя да прати топката във вратата от 5-6 метра.
90 - край на мача


ЦСКА - Литекс (II) 2:0
1:0 Костадин Хазуров (26-дузпа), 2:0 Преслав Йорданов (78)



cska.JPGЦСКА: 1.Анатоли Господинов, 16.Александър Бранеков, 4.Божидар Чорбаджиски, 12.Виктор Райчев, 3.Кирил Динчев (10 smqna.jpg Емил Грозев), 25.Иво Иванов, 8.Борис Галчев, 24.Николай Цветков, 10.Александър Александров, 27.Радой Божилов, 17.Костадин Хазуров (30 smqna.jpg Григор Долапчиев - 60 smqna.jpg Преслав Йорданов)
ЦСКА (второ полувреме): Слави Петров, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев, Милен Кикарин, Йордан Йорданов, Владислав Узунов, Димитър Панталеев, Павел Головодов, Радой Божилов, Григор Долапчиев (59 - Преслав Йорданов)
Треньор: Христо Янев

lit.jpgЛитекс: 12.Александър Иванов, 7.Мизин, 5.Салчев, 13.Минков, 15.Славов, 11.Петров, 16.Гъргов, 8.Реян Даскалов, 9.Тонислав Йорданов, 10.Чавдар Ивайлов, 11.Ангел Мисов
Треньор: Стамен Белчев

Стадион: "Георги Бенковски", Тетевен