Атакуващият върха в Северозападната "В" група Етър взе само точка от тежкото гостуване във Видин на Бдин в срещата от 22-ия кръг, завършила 1:1. Двубоят беше много оспорван, изпълнен с единоборства, като домакините не си поплюваха и играха здраво срещу избраниците на Сашо Ангелов.

Головите ситуации в двубоя не бяха много, тъй като и двата отбора играха прецизно в защита. Първият точен удар нанесе играч на Бдин в 3-ата минута, принуждавайки Венци Димитров да се намесва. Две бяха положенията пред “виолетовите” до почивката. При първото Димитър Байдаков бе оставен непокрит на задна греда след корнер, но не успя да нацели топката с глава. Стори го малко по-късно Бисеров, който, пак след корнер, надскочи бранителите на видинчани, но стреля неточно.

В 62-ата минута Бдин поведе с 1:0, след като Цветомир Тодоров овладя изритана топка, напредна и от границата на наказателното поле простреля Венци Димитров. Попадението активизира “виолетовите”, които незабавно потърсиха изравняване. Усилията им бяха възнаградени в 88-ата минута, в която Росен Ванков подаде на Димитър Байдаков и той вкара дежурния си гол за 1:1. В третата минута на добавеното време след изстрел на Пламен Пенев топката срещна гредата и Бдин се спаси от загуба.

След равенството Етър е трети с 50 точки, колкото има и "Ботев" (Луковит). На върха с по 52 са Локомотив (Мездра) и Локомотив (Горна Оряховица). Бдин пък е на 7-ото място с 32 точки.


Северозападна "В" група - 22 кръг:

13 април 2014 г. (неделя), 17:00 чaса
Трявна - "Ботев" (Козлодуй) 3:3
Бдин (Видин) - Етър 1:1
Партизан (Червен бряг) - Локомотив (Мездра) 3:3
Ком (Берковица) - Видима-Раковски (Севлиево) 0:1
Янтра (Габрово) - Ситомир (Никопол) 1:0
Павликени - Гигант (Белене) 6:0
Локомотив (Горна Оряховица) - "Ботев" (Луковит) 6:2
"Левски" (Левски) - Спартак (Плевен) 0:3