„Левски“ победи Балкан в 98:94 в мач от 17 кръг на Балканската лига. Това е трети пореден успех за „сините“ в турнира, докато тимът от Ботевград само преди два дни се наложи над Теодо. Така тимът на Тити Папазов взе реванш от отбора на Александар Тодоров за поражението с 20 точки разлика в събота.
 
Победата остави „Левски“ в борбата за едно от двете първи места в класирането на редовния сезон, което ще позволи на столичани да играят директно във финалната четворка на турнира. Другата седмица на тима на Тити Папазов предстои директен спор с косовския Сигал (Прищина), след като Галил Гилбоа със сигурност ще завърши на една от първите две позиции. Иначе „Левски“ и Балкан със сигурност ще участват в Топ 6 на турнира.
 
„Сините“ направиха по-силно първо полувреме и на почивката се оттеглиха с аванс от 10 точки. Балкан започна по-добре след интервала и в първите 5 минути направи серия от 17:6, с което поведе в резултата. Гостите от Ботевград водеха с 4 точки в края на третата четвърт. Тимът на Ацо Тодоров загуби аванса си малко повече от две минути преди края. 67 секунди преди финалната сирена Брендън Хийт с две точни изпълнения от линията за фаул даде аванс на „Левски“. След това „сините“ не изпуснаха аванса си. На гостите не помогна и сериозния брой вкарани тройки – 16 от 37 опита.
 
Брендън Хийт завърши с 30 точки за „Левски“, като добави към актива си и 6 асистенции и 4 борби. Христо Захариев наниза 17 точки, а Лайнъл Чалмърс и Майк Уилкинсън вкараха от 12 точки. Лоуган Стуц завърши с дабъл дабъл за Балкан – 20 точки и 13 борби. Тенчо Тенчев вкара шест тройки от седем опита и завърши с 18 точки. Петер Седмак и Иван Лилов завършиха с по 15 точки.