Балкан (Ботевград) се наложи срещу черногорския Теодо (Тиват) с 82:67 (36:24, 20:13, 15:12, 11:18) и постигна осмата си победа от началото на сезона в Балканската Лига. През първите три части ботевградчани бяха перфектни, но в заключителните 10 минути отново имаше отпускане в редиците им, което обаче не им костваше успеха, за разлика от миналата седмица срещу Галил Гилбоа. Много силно игра звездата Иван Лилов, който бе над всички и завърши с 30 точки и 5 асистенции. Той отбеляза седем тройки от десет опита. Лоуган Стъц завърши с 12 точки и 6 борби, а Павел Маринов вкара 11 точки.

За гостите с по 20 се отчетоха Никола Вучурович и Саво Джиканович.

С победата си днес възпитаниците на Александър Тодоров се изкачиха до 5-ото място във временното класиране на регионалната надпревара с баланс от 8 успеха и 6 поражения и общо 22 точки.

Балкан има шанс и за едно от първите две места, като за целта трябва да победи "Левски" след два дни в София - в четвъртък, а след това и Пея у дома следващата седмица. В същото време пък "сините" ще трябва да се справят със Сигал Прищина в Косово, но сметки ще се правят след четвъртък.