Баскетболният "Левски" последва футболния и записа загуба. Отборът воден от помощника на Константин Папазов - Тони Дечев, буквално бе разбит от Балкан и загуби със 72:92. Домакините от Ботевград изиграха уникален мач и записаха втори успех срещу "сините" през сезона. В първия мач между двата тима "Левски" победи в Ботевград с 92:88, последва успех на "зелените" в София в края на декември с 83:75. След днешния успех Балкан си гарантира второто място във временното класиране и извади "Левски" от надежди да ги догони. Треньорът на "Левски" Тити Папазов бе наказан и не води тима в Ботевград. Причина за наказанието бе размяната на удари, които си размени с Борислав Чилингиров от Рилски спортист по време на турнира за Купата на България. Тити бе на трибуните в залата, откъдето се опитваше да дава наставления, а в края на двубоя напусна зала "Балкан."

Мачът започна с много смени на водачеството и през целите първи 10 минути мачът вървеше много оспорвано, за да се стигне до равенство 25:25. "Левски" водеше на почивката с 45:43. В края на третата част обаче Балкан вкара няколко поредни нападения и поведе с двуцифрена преднина - 68-57. Балкан имаше контрол над случващото се на терена през първите 5 минути на последната част, когато поведе с цели 20 точки. В крайна сметка ботевградчани спечелиха с 82:72.

За победителите 20 точки отбеляза Иван Лилов, 18 плюс 5 асистенции добави Станимир Маринов, а 14 и 13 борби регистрира Ноа Далман. За "Левски" по 16 вкараха Джумейн Джоунс (11 борби) и Лайънъл Чалмърс.