"Левски" спечели домакинството си на Любимец с класическото 3:0 и се изравни в класирането с "Ботев" (Пловдив), който утре приема ЦСКА в последния мач от междинния 20-и кръг на "А" група.

Успехът на "сините" срещу странната селекция на Красимир Мечев не дойде никак лесно. Малко преди почивката домакините поведоха след куриозен автогол на Славчо Шоколаров, който прати топката в собствената си врата в 41-ата минута. В 55-ата Гари Родригес най-после се отпуши и удвои преднината на "Левски", а за крайното 3:0 се разписа Антонио Вутов в 3-ата минута на добавеното време.

За "сините" това е десета победа от началото на първенството. След нея "Левски" е на 6-ото място с 34 точки, колкото има и "Ботев" (Пд), докато Любимец остава на 12-ата позиция със 17 точки.

В иначе скучната среща, играна пред обидно малко публика на "Герена", не липсваха спорни моменти. В 75-ата минута съдията Таско Тасков имаше основания да даде дузпа за Любимец за нарушение на Нуно Пинто срещу Цветомир Панов, но не го стори и си навлече гнева на футболистите и щаба на гостите. В 88-ата пък Иван Вълчанов прати топката в мрежата на Горан Блажевич, а главният съдия маркира засада и не зачете попадението.

За двубоя срещу новака в елита наставникът на "Левски" Антони Здравков почти изцяло подмени стартовата единайсеторка, като от игралите при загубата с 1:2 от Черно море във Варна тази вечер започнаха единствено Владимир Гаджев, Дъстли Мулдер, Нуно Пинто, Ларсен Туре и Гари Родригес. Сухия заложи в атака на Димитър Макриев, докато Цветан Генков остана на пейката. Шанс за изява срещу Любимец получиха и младоците Антонио Вутов и Борислав Цонев. Макриев обаче отново не оправда доверието и показа, че се намира в изключително слаба форма, като на няколко пъти се отчете с фрапантни пропуски и така и не успя да накаже Радослав Рашков. Като цяло "сините" не бяха много убедителни в днешната среща, очевидно или допускайки подценяване на слабия противник, или с цел да пестят сили за предстоящото тежко гостуване на шампиона Лудогорец в събота.

Още в 3-ата минута на "Герена" можеше да се случи сензацията и гостите да поведат в резултата. Капитанът Антон Огнянов бе изведен сам отляво, но шутира слабо и не затрудни Горан Блажевич. Четири минути по-късно Ларсен Туре засече с глава след центриране на Гаджев отляво, но топката мина покрай вратата, пазена от Радослав Рашков. Малко след това Борислав Цонев бе неточен отдалеч. В 12–ата минута след далечен удар на Алонсо Сантос топката попадна право в ръцете на Блажевич.

В 25-ата Нуно Пинто бе изведен на стрелкова позиция, португалецът стреля, но Рашков изби с крак. Две минути по-късно Гаджев изведе с пас от дълбочина Мулдер, който веднага с глава подаде към Гари Родригес, а той също с глава стреля от чиста позиция, но покрай вратата. След още две минути Антон Огнянов бе изведен отляво, напредна и стреля по диагонал, но Блажевич плонжира и изби.

В 32-ата Вутов изпълни пряк свободен удар и стреля отдясно, но Рашков изби в корнер. Минута по-късно след контраатака за Любимец, Огнянов пусна отлично извеждащо подаване към Алонсо, който се озоваваше сам срещу Блажевич, но притичалият Борислав Цонев блокира топката с тяло, която дори неволно срещна и ръката му.

В 35-ата минута Алехандро Перес прати топката в мрежата на гостите, но преди това бе отсъден фаул в нападение. Нищо не спаси гостите шест минути по-късно, когато "сините" вече ликуваха. Гари Родригес проби по лявото крило и центрира пред Рашков, където Славчо Шоколаров първоначално успя да избие, топката обаче рикошира в Панов и отново се върна в Шоколаров, който при втория си опит да избие я изпрати в собствената си мрежа - 1:0.

В 55-ата минута забилият си автогол се наложи да напусне терена заради контузия. Малко след това "сините" удвоиха преднината си. Гари Родригес изскочи сам срещу Рашков и го прониза, реализирайки в горния ляв ъгъл за 2:0.

В 68-ата след центриране отляво юношата на "Левски" Майкъл Тевия стреля хубаво от воле, но прати топката покрай вратата на бившия си тим. В 75-ата минута съдията Таско Тасков не посмя да даде дузпа на гостите, след като Нуно Пинто фаулира Цветомир Панов в наказателното поле на домакианите. В 88-ата пък попадение на Иван Вълчанов бе отменено, тъй като реферът отсъди засада.

Малко преди това пък Антон Огнянов за малко щеше да отбележи страхотен гол след атрактивно изпълнение на странична ножица, но топката прелетя покрай целта.

За крайното 3:0 се разписа Вутов в 3-ата минута на добавеното време. Гари Родригес изведе Нуно Пинто отляво, той подаде към младока на добра позиция и Вутов от няколко метра прати топката в десния ъгъл на Рашков.

Maчът по минути - ТУК!

"ЛЕВСКИ" - ЛЮБИМЕЦ 3:0
1:0 Славчо Шоколаров (41-автогол), 2:0 Гари Родригес (55), 3:0 Антонио Вутов (90+3)

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
1.Горан Блажевич, 2.Дъстли Мулдер, 55.Йордан Милиев, 5.Алехандро Перес, 28.Нуно Пинто, 18.Борислав Цонев (57-20.Мирослав Иванов), 59.Ларсен Туре (76-25.Даниел Димов), 45.Владимир Гаджев, 30.Антонио Вутов, 11.Гари Родригес, 7.Димитър Макриев (73-9.Цветан Генков)
Резерви: 23.Пламен Илиев, 6.Орлин Старокин, 26.Христо Попадийн, 22.Илиян Йорданов, 20.Мирослав Иванов, 25.Даниел Димов, 9.Цветан Генков
Треньор: Антони Здравков

000000000000000000000000000000137.jpg
ЛЮБИМЕЦ
: 25.Радослав Рашков, 5.Цветомир Панов, 11.Славчо Шоколаров (60-4.Стилян Николов), 21.Сакелариу, 14.Петър Стоянов, 28.Иван Минчев, 8.Майкъл Тевия, 15.Алонсо Сантос (60-77.Николай Колев), 9.Мирослав Будинов, 7.Антон Огнянов, 17.Иван Вълчанов
Резерви: 1.Диян Вълков, 77.Николай Колев, 4.Стилян Николов, 10.Валентин Веселинов, 28.Орлин Орлинов
Треньор: Красимир Мечев



София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Таско Тасков
Жълти картони: Борислав Цонев ("Левски"); Антон Огнянов (Любимец)

Първият мач през сезона: Любимец - "Левски" 0:2

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ