Етър взе точка при гостуването на Спартак в Плевен, като много оспорваният и здрав мач завърши наравно 1:1. Домакините обаче се оплакаха, че нелеп автогол и доста неадекватно и слабо съдийство не им е позволило да победят "виолетовите" в дербито от последния есенен кръг на Северозападната "В" група.

Гостите от Велико Търново се радваха на изключителната подкрепа от трибуните. Над 150 фенове на Етър с три пълни автобуса и доста коли пътуваха за мача, за да бъдат до любимците си в тежкия мач.

В 15-ата минута Байдаков подаде на Караиванов при контраатака на "виолетовите" и той отправи далечен удар, уловен от вратаря Тодоров. В ответната атака домакините имаха чисто положение – Любомир Тодоров стреля опасно, но Мариян Иванов изби от голлинията.

Нова контраата на Етър чрез Николаев отляво завърши с пас към Байдаков пред вратата, но ударът му не се получи.

В 28-ата минута домакините имаха още едно отлично положение – Любомир Тодоров центрира отляво и Симеонов с глава прати топката до гредата. В самия край на полувремето Николаев отправи диагонален удар, уловен от вратаря на Спартак.

И двата гола в мача паднаха веднага след почивката. Течеше 48-ата минута, когато Мартин Николов хвърли силно топката от тъч пред самата врата на домакините, там защитникът Милен Тодоров изпревари своя вратар и засече топката първо в левия стълб, а после отново от него кълбото влетя под напречната греда и така Етър поведе – 0:1.

Само 4 минути след това бранителят се реабилитира за автогола, като направи пробив отляво и поднесе топката на главата на Любомир Тодоров, който реализира за 1:1.

До края на двубоя липсваха футболните компоненти от играта, като главната вина бе на рефера Павел Мичев. Севлиевският арбитър определено не бе на нивото на добрия мач и направи редица грешки, като най-много реваха домакините, които смятат, че ги е ощетил.

В 72-ата минута Спартак можеше да поведе, но гредата спаси Етър.

Вратарят Венцислав Димитров пък на два пъти боксира топката след центрирания на домакините, които натискаха повече, но до края на успяха да матират „виолетовата” защита, която и след последния мач остана най-стабилната в Северозападната "В" група – едва 10 допуснати гола за всичките 15 есенни двубоя.

В крайна сметка мачът завърши 1:1, докато в Луковит домакините победиха Локомотив (Мездра). Така на върха ще зимува Локомотив (Горна Оряховица) с 36 точки, тимът Мездра е втори с 35, трети „Ботев” (Луковит) с 34, а четвърти – Етър с 33.

Трите точки разлика от първия дават достатъчна интрига за първия пролетен мач на стадион „Ивайло”, когато е чаканото с интерес регионално дерби - Етър - Локомотив (Горна Оряховица). Припомняме, че срещата между двата тима през август завърши 2:2.

СЕВЕРОЗАПАДНА "В" ГРУПА - 15 КРЪГ

23 ноември 2013 г. (събота), 13:00 часа
Локомотив (Горна Оряховица) - Бдин (Видин) 3:1
24 ноември 2013 г. (неделя), 14:00 часа
Ситомир (Никопол) - Трявна 3:0
Гигант (Белене) - Видима-Раковски (Севлиево) 2:1
"Ботев" (Луковит) - Локомотив (Мездра) 1:0  
Спартак (Плевен) - Етър (Велико Търново) 1:1
"Левски" (Левски) - "Ботев" (Козлодуй) 1:1
Павликени (Павликени) - Партизан (Червен бряг) 0:4
Янтра (Габрово) - Ком (Берковица) 1:1