Лудогорец с лекота се наложи над Локомотив (Пловдив), записвайки победа с класическото 3:0 в срещата от 18-ия кръг на "А" група. Успехът на шампионите дойде след голове на Върджил Мисиджан в 24-ата минута, Михаил Александров в 42-ата и Роман Безяк в 77-ата.

Победата е 14-а за разградчани от началото на първенството, а след нея тимът събра 43 точки и се откъсна сериозно на върха, възползвайки се от грешката на Литекс. "Оранжевите" имат 37, след като по-рано днес отстъпиха с 1:4 на "Левски", който е с 31 точки, колкото има и Локо (Пд).

В срещата на "Лудогорец Арена" избраниците на Стойчо Стоев не оставиха шанс на "смърфовете", които за цял мач така и не създадоха чисто голово положение. След като пък поведоха с 2:0 шампионите значително намалиха оборотите, пестейки сили за предстоящото в четвъртък домакинство на ПСВ Айндховен за Лига Европа.

Избраниците на Стойчо Стоев започнаха срещата на високи обороти, като в 10-ата минута гредата спаси Локо (Пд). "Смърфовете" пробваха да върнат топката към своя вратар Йордан Господинов, но Михаил Александров пресече подаването и премина стража. Останал на празна врата обаче Александров нацели дясната греда.

В 24-ата минута звездата на Лудогорец Върджил Мисиджан се възползва от грешка на Господинов и Мартин Камбуров, и с техничен удар отбеляза, откривайки резултата - 1:0.

В 40-ата минута Жуниор Кишада отправи опасен изстрел, който Господинов успя да избие в корнер. В 42-ата домакините стигнаха до втори гол. Жуниор Кайсара напредна по дясното крило и по земя върна към Михаил Александров, който с удар от движение с десния крак, от границата на наказателното поле, прати топката покрай Господинов в близкия десен ъгъл за 2:0.

Още в началото на второто полувреме треньорът на гостите Сашо Станков замени Мартин Камбуров с Дани Кики, след което предприе още промени, които обаче не дадоха резултат. Домакините с лекота надиграваха "смърфовете", като дори си позволиха да намалят оборотите и да съхраняват сили за Лига Европа. Все пак обаче избраниците на Стойчо Стоев стигнаха до трето попадение, правейки победата класическа. В 77-ата минута появилият се по-рано на смяна Роман Безяк реализира 10-ото си попадение от началото на първенството. Марселиньо подаде в коридор за Кайсара вдясно, той центрира прострелно по земя към връхлитащия словенски нападател, който от няколко метра прониза Господинов, след като не беше удържан от бранителите на Локо (Пд) - 3:0.

Мачът по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО (Пд) 3:0
1:0 Върджил Мисиджан (24), 2:0 Михаил Александров (42), 3:0 Роман Безяк (77)


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов (к), 80.Жуниор Кайсара, 25.Йордан Минев, 5.Александър Барт, 27.Козмин Моци, 8.Фабио Ешпиньо, 23.Христо Златински, 84.Марселиньо, 7.Михаил Александров (80-17.Даниел Абало), 11.Жуниор Кишада (63-9.Роман Безяк), 93.Върджил Мисиджан (75-73.Иван Стоя
Резерви: 91.Иван Чворович, 55.Георги Терзиев, 20.Шоко, 14.Мичел Бургзорг, 17.Даниел Абало, 73.Иван Стоянов, 9.Роман Безяк
Треньор: Стойчо Стоев

  lok.jpg
ЛОКО (Пд):
12.Йордан Господинов, 7.Йордан Тодоров, 3.Валери Георгиев, 33.Александър Тунчев (83-18.Aсен Георгиев), 87.Диего Фераресо, 22.Аласан Н`Дайе, 28.Стелиос Илиадис (66-5.Константинос Казнаферис), 75.Аймен Белаид, 77.Здравко Лазаров (к), 91.Крис Гади, 11.Мартин Камбуров (46-9.Дани Кики)
Резерви: 23.Кирил Акалски, 6.Пламен Крачунов, 5.Константинос Казнаферис, 25.Руслан Куанг, 18.Асен Георгиев, 20.Тижани Белаид, 9.Дани Кики
Треньор: Александър Станков


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Йордан Тодоров, Валери Георгиев, Аймен Белаид (Локо Пд)

Първият мач през сезона: Локо (Пд) - Лудогорец 0:1

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ