ЦСКА победи с минималното 1:0 Берое в мач от 15-ия кръг на "А" група, състоял се на стадион "Българска армията". Срещата беше ознаменувана със завръщането на звездата Мартин Петров, който влезе като резерва и игра половин час.

В герой за "червените" в днешния мач се превърна Бруно Морейра. Португалският нападател се разписа в 28-ата минута след отличен пробив и центриране отдясно на Неманя Милисавлевич. Това се оказа достатъчно за Стойчо Младенов и момчетата му да постигнат осмата си победа от началото на сезона. С прибавените 3 точки ЦСКА събра 29 и свали Локомотив (Пловдив) от 3-ото място. Берое пък остана с 19 точки и заема 9-ата позиция.

ЦСКА не успя да надиграе категорично избраниците на Петър Хубчев, които сериозно се опънаха на домакините и предложиха много борба и здрави сблъсъци. Чистите голови положения в мача могат да се преброят на пръстите на едната ръка, като "армейците" трябва да съжаляват, че не съумяха да удвоят преднината си и им се наложи до последно да треперят за крахкия си аванс.

В 28-ата минута започналият титуляр днес Бруно Морейра се разписа и хвърля в екстаз феновете на ЦСКА. Много активният и в тази среща Неманя Милисавлевич нахлу на скорост по десния фланг, преодоля играч в зелено и центрира перфектно към португалския си съотборник, който беше оставен непокрит и реализира в долния десен ъгъл на Иван Караджов за 1:0.

Малко след това Морейра отново прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 78-ата минута пък Марсиньо се отчете с фрапантен пропуск, след като се озова сам срещу Караджов, но стреля високо над вратата. Гостите пък така и не успяха да затруднят сериозно Томаш Черни и логично ЦСКА ликува след последния съдийски сигнал.

Лошата новина за Стойчо Младенов обаче е, че Неманя Милисавлевич е с контузия, след като в края на двубоя Веселин Пенев грубо го фаулира.

Мачът по минути - ТУК!

ЦСКА - БЕРОЕ 1:0

1:0 Бруно Морейра (28)

cska.JPG
ЦСКА: 12.Томаш Черни, 21.Венцислав Василев, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 37.Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 18.Ивайло Чочев, 10.Марсиньо (80-15.Брайън Хауърд), 11.Неманя Милисавлевич (88-20.Омар Косоко), 23.Емил Гъргоров (к), 41.Бруно Морейра (63-17.Мартин Петров)
Резерви: 99.Стоян Колев, 20.Омар Косоко, 25.Ангел Грънчов, 71.Антон Карачанаков, 15.Брайън Хауърд, 17.Мартин Петров, 9.Християн Кировски
Треньор: Стойчо Младенов



ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 21.Елиаш Да Силва (62-18.Атанас Зехиров), 29.Елио Мартинс (66-13.Eвандро Ронкато), 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 2.Здравко Илиев, 14.Игнат Дишлиев, 15.Георги Динков, 18.Атанас Зехиров, 92.Иван Горанов, 13.Евандро Ронкато
Треньор: Петър Хубчев




София, стадион "Българска армия"
Съдия: Радан Мирянов
Жълти картони: Марсиньо, Жереми Фо-Поре, Джаксън Менди, Неманя Милисавлевич (ЦСКА); Георги Андонов, Игор Джоман, Веселин Пенев (Берое)

Първият мач през сезона: Берое - ЦСКА 1:1

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ