ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое и ЦСКА не излъчиха победител в последния мач от програмата на 2-ия кръг на "А" група, завършвайки наравно 1:1. Двубоят се игра при страхотна атмосфера под Аязмото, където по трибуните присъстваха около 10 хиляди зрители. Не само домакините, а и "армейците" се радваха на мощна подкрепа, като секторът за гостите беше изпълнен до краен предел.

"Червените" бяха на път да загубят от селекцията на Петър Хубчев, но страхотно попадение на младока Григор Долапчиев донесе точката на гостите от София. Талантът се разписа от около 30 метра в 83-ата минута, само секунди след появата си на терена.

Преди това Венцислав Христов даде преднина на домакините, наказвайки Томаш Черни в 64-ата минута.

Берое беше на път да счупи негативната си серия без победа над ЦСКА в първенството от 23 години. За последно старозагорци надделяха срещу противника в шампионатен мач на 18 август 1990 година с 1:0, като и сега бяха близо до същия резултат, но Стойчо Младенов пусна на терена Долапчиев, който развали празника на заралии.

ber_cska.jpg

За днешния двубой наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов се довери на двама дебютанти, на които заложи още от първата минута. Титуляри за "червените" срещу Берое бяха бразилският халф Ревсон Кордейро и португалският нападател  Бруно Морейра. Именно на мястото на първия в игра малко преди края се появи Григор Долапчиев, който спаси ЦСКА от загубата под Аязмото, а със страхотния си гол хвърли в екстаз привържениците на гостите, които не спряха да скандират името на новия си любимец до края.

Така след първите 2 кръга в новото първенство "армейците" имат 2 точки, докато Берое е с 4 в актива си. Както е известно, ЦСКА стартира с нулево равенство срещу Локомотив (Пловдив) на "Армията", докато заралии се наложиха с 2:0 над Славия.

Двубоят под Аязмото започна на високо темпо. Двата отбора веднага започнаха да се атакуват, без да изчакват грешка на противника или да опитват някакво опазнаване.

В 4-ата минута Георги Андонов получи топката вляво по атаката на Берое до наказателното поле, овладя я и центрира, но над главата на Здравко Илиев. Топката попадна в Пламен Крумов, който спечели корнер, но след изпълнението му не се случи нищо опасно за Черни. Малко след това капитанът на ЦСКА Емил Гъргоров изведе добре в наказателното поле Бруно Морейра, който пробва да върне успоредно на на голлинията отново за Бадема, но централният Борислав Стойчев, който си партнираше с друг бивш бранител на "Левски" - Иво Иванов, се справи и изчисти в корнер.

В 11-ата минута топката бе центрирана за Венцислав Христов, но защитата на гостите се справи и не му позволи да застраши Черни. Десет минути след това Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар от около 30 метра фронтално на вратата, обаче би право в стената.

В 24-ата Здравко Илиев за малко щеше да отбележи страхотен гол. Гологлавият халф получи топката от Давид Каядо на дъгата пред наказателното поле и отправи силен изстрел, който Черни боксира. Само секунди след това и пред Стойчев се откри добра ситуация. Пламен Крумов центрира от корнер, а включилият се в нападение защитник надскочи Венцислав Василев, засече с глава, но на сантиметри покрай дясната греда. До почивката Караджов беше затруднен на два пъти след удари на Бруно Морейра и Карачанаков, като в крайна сметка гол не падна и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

След почивката момчетата на Хубчев започнаха доста по-активно от съперника. В 49-ата минута дойде и първата сериозна опасност за Черни през втората част. Здравко Илиев получи топката на метър пред наказателното поле и стреля без подготовка, стражът на ЦСКА обаче се намеси решително и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Неманя Милисавлевич блокира удар на Венцислав Христов. При тази ситуация заралии претендираха за дузпа, но съдията Цветан Кръстев остана безмълвен. Телевизионните повторения доказаха, че решението му е правилно, тъй като ръцете на Милисавлевич бяха плътно прилепени до тялото му и за 11-метров наказателен удар и дума не можеше да става.

Последваха минути, в които добре наредените защити на двата отбора не даваха много пролуки за нападателите да се озоват на добра позиция за удар. Много активни за Берое бяха Венцислав Христов, Каядо и опитният Георги Андонов. ЦСКА пък опитваше да пробива към вратата на домакините през центъра, като идеите внасяха Марсиньо и Карачанаков.

Капитанът Емил Гъргоров беше напълно неутрализиран от надъханите беройци, които за цял мач не му позволиха да застраши Иван Караджов.

В 61-ата минута при дълъг пас за Каядо вляво по атаката на Берое, Апостол Попов застана добре пред португалеца, а след това и Венцислав Василев. Португалецът все пак нанесе удар, топката рикошира в съперник и направи парабола към вратата, като Черни сигурно я улови. Минута след това Карачанаков пробва късмета си от дъгата пред наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на бившия му съотборник в ЦСКА Иван Караджов.

В 63-ата Стойчев навлезе добре от ляво в наказателното поле и пусна пас успоредно на голлинията към Здравко Илиев, който чукна леко за Венцислав Христов. Нападателят стреля от границата на пеналта, но бе неточен. В 64-ата Христов "взриви" трибуните под Аязмото. Избраниците на Хубчев се възползваха от първата по-сериозна грешка в отбраната на ЦСКА и откриха резултата. Здравко Илиев отне топката от снажния Жаксон Менди и пусна към съотборника си в наказателното поле, там Апостол Попов не успя да се противопостави на Христов, който си я нагласи и майсторския я насочи в мрежата на съперника за 1:0.

В 68-ата домакините можеха да удвоят преднината си. Караджов изрита силно топката в предни позиции, Георги Андонов си я спря на гърди, като Ревсон не съумя да му попречи, след което опитният нападател нанесе топовен изстрел и само перфектната намеса на Черни предотврати нов гол във вратата на ЦСКА.

В 80-ата минута Марсиньо стреля по земя, но ударът му от 20-ина метра бе прекалено слаб и неточен.

В 83-ата Стойчо Младенов извърши последната си трета смяна, пускайки талантът от школата на ЦСКА Григор Долапчиев на мястото на Ревсон. Не беше изминала и 1 минута, когато 19-годишният нападател попадна в прегръдките на съотборниците си. Долапчиев се възползва от първия си допир до топката след като влезе на терена и стреля от около 30 метра, пращайки кълбото в горния десен ъгъл на Караджов. Първо топката се отби в дясната греда, след което на бившия вратар на ЦСКА му се наложи да я вади от мрежата си - 1:1.

В 86-ата минута Георги Андонов стреля от далеч по земя, Черни обаче излезе напред и успя да стигне до топката преди Христов да я засече в опразнената рамка. В триминутното добавено време Амир Саюд центрира добре в наказателното поле, където Неманя Милисавлевич не се намеси по най-добрия начин с глава и първо не успя да избие, но след това се справи и срещата приключи наравно 1:1.

БЕРОЕ - ЦСКА 1:1
1:0 Венцислав Христов (64), 1:1 Григор Долапчиев (83)

Мачът по минути
1 - svirkata.jpg Начало на срещата в Стара Загора.
4 - Георги Андонов получи топката вляво по атаката на Берое до наказателното поле, центрира, но над главата на Здравко Илиев. Топката попадна в Пламен Крумов, който спечели корнер, но след изпълнението му не се случва нищо опасно пред Томаш Черни.
6 - Капитанът на ЦСКА Емил Гъргоров изведе добре в наказателното поле Бруно Морейра, който пробва да върне успоредно на на голлинията отново за Бадема, Борислав Стойчев се справя и чисти в корнер.
21 - Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар от около 30 метра фронтално на вратата, праща топката в стената.
24 - Давид Каядо подава за Здравко Илиев на дъгата пред наказателното поле, той центрира, Черни боксира над главата на Каядо, топката попада в Георги Андонов, който стреля по земя, но кълбото е отбито в корнер.
25 - Берое за малко да поведе в резултата! Крумов центрира от корнер и подаде топката точно на главата на Борислав Стойчев, който надскочи Венцислав Василев, но кълбото прелетя на сантиметри покрай дясната греда.
27 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Пламен Крумов, който фаулира Антон Карачанаков.
37 -  Удар по земя на Бруно Морейра, Караджов лови топката.
41 - Подаване към Карачанаков, който овладя топката и стреля технично, но Караджов спаси.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
49 - Здравко Илиев получи топката на метър пред наказателното поле от Елиаш Да Силва, нанесе силен удар, който Черни изби в корнер.
49 - След изпълнението на корнера Неманя Милисавлевич застана на пътя на топката пред голлинията, след като Венцислав Христов стреля, домакините претендираха за дузпа, съдията Цветан Кръстев остана безмълвен. От телевизионните повторения ясно се видя, че ръцета на Милисавлевич са плътно прилепени до тялото и дори да е имало игра с ръка, тя не е умишлена.
61 - дълъг пас за Давид Каядо вляво по атаката на Берое. Апостол Попов застава пред него, а след това и Венцислав Василев. След удара на португалеца топката рикошира в защитник и прави парабола към вратата, но не затрудни Черни, който я улови.
62 - Удар на Антон Карачанаков от дъгата пред наказателното поле, Караджов лови.
63 - smqna.jpg Стойчо Младенов извършва първа смяна. Дебютиралият за ЦСКА тази вечер Бруно Морейра отстъпва мястото си на македонеца Християн Кировски.
64 -  topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Берое и трибуните под Аязмото се "взривяват"! Венцислав Христов наказа ЦСКА и даде преднина на домакините. Здравко Илиев отне топката от Менди и пусна към съотборника си в наказателното поле на "червените", там Апостол Попов не успя да се противопостави на Христов, който си нагласи топката и майсторския я насочи в мрежата на съперника.
68 - Караджов изрита силно топката в предни позиции, Георги Андонов си я спря на гърди, като Ревсон не съумя да му попречи, след което опитният нападател нанесе топовен изстрел и само перфектната намеса на Черни предотврати нов гол във вратата на ЦСКА.
71 - jalt.jpg Жълт картон за Ревсон Кордейро, който фаулира Елиаш Да Силва.
71 - smqna.jpg Рангел Абушев заменя Карачанаков.
78 - smqna.jpg Амир Саюд влиза на мястото на Здравко Илиев.
82 - smqna.jpg Младенов изкарва и Ревсон Коредейро, талантът Григор Долапчиев вече е на терена.
83 - topka.jpg ГОЛ! ЦСКА изравнява - 1:1! Току-що появилият се в игра Долапчиев бележи уникален гол! 19-годишният нападател стреля от около 30 метра, пращайки топката в горния десен ъгъл на Караджов. Кълбото първо се отби в дясната греда, след което на бившия вратар на ЦСКА му се наложи да го вади от мрежата си.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+1 - Добро центриране на Амир Саюд в наказателното поле. Милисавлевич първо не успява да избие по най-добрия начин, но в крайна сметка се справя със ситуацията.
90+3 - jalt.jpg Жълт картон за Ивайло Чочев.
90+3 - Край на мача. Берое и ЦСКА завършиха 1:1.

ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 27.Игор Джоман, 2.Здравко Илиев (78-91.Амир Саюд), 7.Георги Андонов (к), 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 15.Георги Динков, 3.Владимир Зафиров, 19.Мартин Райнов, 11.Дончо Атанасов, 92.Иван Горанов, 91.Амир Саюд
Треньор: Петър Хубчев


CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: 12.Томаш Черни, 21.Венцислав Василев, 19.Апостол Попов, 6.Жаксон Менди, 11.Неманя Милисавлевич, 22.Бруно Морейра (63-9.Християн Кировски), 18.Ивайло Чочев, 31.Ревсон Коредейро (82-45.Григор Долапчиев), 10.Марсиньо, 71.Антон Карачанаков (71-4.Рангел Абушев), 23.Емил Гъргоров (к)
Резерви: 92.Стоян Колев, 16.Петър Витанов, 25.Ангел Грънчов, 26.Юлиян Илиянов, 4.Рангел Абушев, 9.Християн Кировски, 45.Григор Долапчиев
Треньор: Стойчо Младенов


Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Цветан Кръстев
Жълт картон:
Пламен Крумов (Берое); Ревсон Кордейро, Ивайло Чочев (ЦСКА)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ