ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Локомотив (Пловдив) продължи отличното си представяне от началото на сезона, побеждавайки с 3:1 Берое в последния мач от 3-ия кръг на "А" група. Успехът е втори пореден за "смърфовете", които миналата седмица надделяха с 2:1 над "Левски" на "Герена", а преди това взеха точка от гостуването на ЦСКА - 0:0. Така с актив от 7 точки Сашо Станков и момчетата му се изравниха с челниците "Ботев" (Пловдив) и Литекс. Заради по-лошата си голова разлика Локо (Пд) е на 3-ото място към момента. За носителя на Купата на България и Суперкупата Берое днешната загуба е първа за новото първенство в "А" група. След нея старозагорци остават с актив от 4 точки.

Двубоят на "Лаута" се игра при отлична атмосфера, като по трибуните присъстваха около 6000 зрители, включително мощна агитка на Берое.

Аласан Н`Диайе откри резултата за "смърфовете" в 41-ата минута, разписвайки се след центриране от корнер на Здравко Лазаров. В 54-ата Давид Каядо изравни и направи мача още по-интересен. В 62-ата обаче домакините отново поведоха. За 2:1 се разписа друго ново попълнение в селекцията на Александър Станков - Габриел До Кармо. Точен за крайното 3:1 беше любимецът на феновете на Локо (Пд) - Мартин Камбуров. Голмайсторът реализира от пресилено отсъдената дузпа в 87-ата минута.

Мачът на "Лаута" предложи много емоции и доста бърз за родните стандарти футбол. Положенията се редуваха едно след друго и пред двете врати през цялото време. В по-големи периоди от двубоя обаче избраниците на Станков успяваха да надиграват Берое и в крайна сметка успехът на "черно-белите" е напълно заслужен. Наставникът на гостите Петър Хубчев беше принуден да прави промени в състава си, тъй като голмайсторът Венцислав Христов не беше напълно възстановен от контузия и се наложи да остане сред резервите. Аут заради травма бе и централният защитник Иво Иванов, както и трайно контузените Елио Мартинс и Алберто Лоузейро.

Още от началните минути съперниците наложиха високо темпо на игра като не липсваха атаки и към двете врати. В 3-ата минута Давид Каядо напредна отляво и центрира, но Диего Фераресо бе най-съобразителен и изчисти. Отговорът на домакините не закъсня и две минути по-късно Йордан Тодоров отправи удар към вратата на Иван Караджов, но кълбото излезе в аут.
Постепенно "черно-белите" наложиха натиск, но атаките им се разбиваха в добре организираната защита в зелено. В 28-ата минута изстрел на Мартин Камбуров от пряк свободен удар прелетя над вратата. В 41-ата трибуните на "Лаута" изригнаха. Избраниците на Сашо Станков успяха да използват една от силните си страни - статичните положения, и стигнаха до попадение. Здравко Лазаров центрира от корнер, снажният Аласан Н`Диайе надскочи бранител на Берое и засече с глава, пращайки топката неспасяемо вляво от застаналия в центъра на вратата си Караджов - 1:0.

За французина това е втори пореден гол с екипа на Локо (Пд), след като той се разписа и при успеха срещу "Левски" на "Герена" в миналия кръг.

Така почивката дойде при гол аванс за домакините, а през втората част играта продължи да е доста оспорвана. Футболистите на Берое тръгнаха доста по-смело в атака и успяха да наваксат своя пасив при първата си добра възможност. В 54-ата минута Амир Саюд пусна чудесен пас към Каядо, португалецът напредна към наказателното поле и простреля Йордан Господинов с диагонален удар по земята - 1:1.

Три минути по-късно Камбуров пропусна да отбележи. Малко след това Елиаш да Силва създаде суматоха в наказателното поле на пловдивчани, но с общи усилия "черно-бялата" отбрана го спря. "Смърфовете" бързо успяха да се отърсят от шока и на свой ред погледнаха към вратата на Караджов. В 62-ата минута домакините отново поведоха в резултата. При статично положение Александър Якимов центрира към Камбуров, който стреля с глава, топката срещна лявата греда и се върна в наказателното поле, попадайки право в Габриел До Кармо, който от 2-3 метра пред голлинията я засече и реализира в мрежата на Караджов за 2:1.

Домакините пропуснаха да решат всичко в 72-ата минута, когато Камбуров бе изведен в отлична позиция. Нападателят влезе в наказателното поле, но вместо да стреля потърси Здравко Илиев, който бе изостанал и нямаше как да засече подаването му в опразнената врата.

Три минути по-късно и гостите пропиляха отлична възможност. Здравко Илиев изскочи зад отбраната, преодоля Господинов и насочи топката в очертанията на вратата, но Диего Фераресо с глава изчисти от голлинията.

В 87-ата минута топреферът Станислав Тодоров отсъди пресилена дузпа за Локо (Пд), след като видя нарушение на Пламен Крумов срещу резервата Георги Стефанов. Камбуров застана зад топката и с прецизно изпълнение от бялата точка реализира в долния ляв ъгъл на Караджов за крайното 3:1.

Следващият мач на отлично представящия се до момента Локо (Пд) e в събота от 18:00 часа - гостуване на Черно море, а Берое в неделя от 20:00 часа излиза срещу "Левски" на "Герена".

Mачът по минути - ТУК!

ЛОКО (Пд) - БЕРОЕ 3:1
1:0 Аласан Н`Диайе (41), 1:1 Давид Каядо (54), 2:1 Габриел До Кармо (62), 3:1 Мартин Камбуров (87-дузпа)


lok.jpg

ЛОКО (Пд):
12.Йордан Господинов, 33.Александър Тунчев, 24.Мартин Кавдански, 27.Александър Якимов (74-88.Георги Стефанов), 3.Валери Георгиев, 7.Йордан Тодоров, 22.Аласан Н`Диайе, 77.Здравко Лазаров (к) (77-99.Андрей Атанасов), 87.Диего Фераресо, 50.Габриел До Кармо (80-6.Пламен Крачунов), 11.Мартин Камбуров
Резерви: 1.Божидар Стойчев, 6.Пламен Крачунов, 18.Асен Георгиев, 25.Руслан Куанг, 53.Флавио Паулино, 88.Георги Стефанов, 99.Андрей Атанасов
Треньор: Александър Станков


ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 27.Игор Джоман (75-11.Дончо Атанасов), 2.Здравко Илиев (77-10.Венцислав Христов), 88.Давид Каядо, 91.Амир Саюд, 7.Георги Андонов (к)
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 14.Игнат Дишлиев, 15.Георги Динков, 19.Мартин Райнов, 92.Иван Горанов, 11.Дончо Атанасов, 10.Венцислав Христов
Треньор: Петър Хубчев


Пловдив, стадион "Локомотив" - 6000 зрители
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Диего Фераресо, Габриел До Кармо,  Аласан Н`Диайе (Локо Пд); Веселин Пенев, Георги Андонов, Борислав Стойчев (Берое)


ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ