Националният селекционер Любослав Пенев не сдържа нервите си и на пресконференцията след световната квалификация с Дания (1:1), където също критикува съдийството. Веднага след мача спецът обвини Тони Шапрон от Франция, че е спрял "трикольорите" срещу "червения динамит", след като изгони с червен картон Иван Бандаловски още преди почивката. И на брифинга на Пенев основната тема беше съдийството в срещата, играна пред 25 000 зрители на "Васил Левски". Президентът на БФС Борислав Михайлов дори обяви, че ще бъде подадена жалба в УЕФА.

"Смело мога да заявя, че загубихме две точки. Благодаря на момчетата за характера, за мъжеството, и фантастичната публика, която ни подкрепи, благодаря им. Не зависи от нас, но съдийската бригада развали празника. Защото този мач нямаше как да ни се изплъзне. Загубихме отново 2 точки, не по наша вина. Не искам да наливам масло в огъня, сами трябва да направите анализа и да не спестите коментар за това, което наблюдаваме вече в три квалификации в България. Не искам да стигам надалеч, не обичам да коментирам съдиите, работа е на журналистите да дадат оценка за тях, за тези три мача в София", заяви Пенев.

"Явно има хора, които се притесняват, че нашият отбор се справя добре, върви нагоре, предлага стойностен футбол. Това е сериозна подигравка за труда на всички ни. Трима съдии решават съдбата на мача. Нека се реши между 11 от Дания, и 11 от България, водещите фигури са футболистите. Приемам съдия да се обърка, но не и когато има такава очевадна разлика в критерия. Не съм убеден, че тези съдии бяха подготвени за световни квалификации. Не казвам, че е тенденциозно, просто забелязвам разлика в критерия", каза националният ни селекционер.

"Указанията бяха за агресивна игра, преса в противниковата половина. И да не се оставя Дания да разиграва топката. Това се получи, момчетата изпълниха перфектно своите задачи. Червеният картон на Бандаловски е пресилен, той дори не е за жълт. По моята информация той първи е достигнал до топката, и след като е попитал съдията за картона, е видял, че му показва червен. Дания не ме изненада с нищо, и мисля, че се видя в тези 30 минути. До утре да играем 11 срещу 10 - няма да как да ни бият. Даже с 10 души, пак ние бяхме по-добрият отбор. Уверявам ви, че футболистите са добре подготвени. Два сериозни мача през три дни не се случват на всички. Но искаме да ни гледат, да ни забележат, трябва да сме ОК. Футболистите ще помогнат, за да се завърши тази процедура. Искам момчетата да продължават да са сериозни и отдадени на играта. Не искам съдия, който да помага, искам такъв, който да свири каквото има. Когато има картон – има, когато има дузпа - има. Не искам да се свири 50 на 50, а да се свири това, което е на терена, както трябва. Развалиха ни празника, и това е сериозна обида", недоволстваше Любослав Пенев на пресконференцията след равенството с Дания.

"След тези три мача мога да кажа само, че се представяме много добре. Печелим точки, възвръща се самочувствието, както на отбора, така и на публиката. Днес се показа синхронът между националния отбор и феновете. Вървим напред и когато теглим чертата, ще видим кой къде ще играе. Не искам да изпадам в хвалебствия, но се вижда, че малко по малко ние сме фактор. Нещата започват да се променят. Моята философия е да не правим сметки, а да печелим мач след мач. Където и да е, ние ще сме подготвени, няма да се задоволяваме с хикс или загуба. Манталитет на победител, на това ги учим момчетата. Ние излизаме, за да търсим конкретна цел, с много положителна енергия и мислене, защото футболистите, с които разполагам, имат самочувствие и технически качества. На този етап съм много, много доволен", каза още Любослав Пенев.