Националният селекционер Любослав Пенев похвали футболистите си след равенството 1:1 с Дания в световната квалификация между двата тима, играна на "Васил Левски". Спецът обаче се изказа остро срещу съдията от Франция Тони Шапрон, който изгони с червен картон Иван Бандаловски още преди почивката.

"Който разбира от футбол, трябва да честити точката, но не трябва да забравяме, че загубихме две. Срещу Италия не бяхме рентабилни в ситуациите, които създадохме, но това ще го подобрим", коментира Пенев веднага след края на световната квалификация.

"В трети пореден мач мисля, че почва да се свири пристрастно. По принцип не коментирам съдии, но не е нормално, идва ми леко в повече. Не е случайно, дано да бъркам. Ние се трудим много, нека мачът се реши между двата отбора. Този труд не трябва толкова лесно да се пренебрегва", заяви спецът.

"Много съм доволен от момчетата. Перфектно - и първо, и второ полувреме. Трябва журналистите да са по-положителни. Да подкрепяме момчетата, труда им. Аз съм перфектен откъм нерви и здраве", допълни Любослав Пенев.