Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Няма вече
вечно дерби. Няма футбол, няма динамика, няма напрежение. Даже и искрите, които често прехвърчаха на терена, угаснаха... като самото дерби.

Едните стават смешни със своя плач срещу съдията, другите още по-смешни с тупането си в гърдите. А истината е съвсем проста – никой нищо не игра в този мач и по-добре въобще да не се беше играл.

Всъщност играха точно двама - Пламен Илиев и Жуниор Мораес.

Всичко останало бе пълнеж. По-добре да бяха събрали момчета от улицата, поне зрелище щяхме да видим. А сега едно голямо нищо.

“Левски” (победителите, но само в мача) се върнаха към стария си стил – ритай напред към нападателя и каквото стане. Цял мач не им ли омръзна, не знам. Калво и Рамос рядко докосваха топката, а голмайстора трябва да ходи всеки ден на църква, че изкара толкова голям късмет топката да попадне точно там където беше той. А той и всички в синьо трябва да целуват ръцете и краката на Пламен Илиев, защото със всеки друг вратар “Левски” щеше да загуби мача. И то не от ЦСКА, а от Жуниор Мораес, който ако не бе на терена, играта на ЦСКА по нищо нямаше да се различава от тази на Светкавица (да ме прощават “мълниите”).

И толкова. За играта повече няма какво да кажем, защото това не е футбол, а махленско мачле, в което

единствено онези момчета от “Б” и “Г” сектор заслужават добри думи.

Да ги пита някой защо си дават парите да гледат на живо подобие на футбол.

Но пък на думи сме велики. Кой е този Моуриньо? Всеки един от действащите и недействащите на терена ще го засенчи.

Нека този път започнем с победените. То бива рев, но това вече не е нормално. Достатъчно ни забавлявахте с директивата, можеше този път да замълчите. Защото и сега като тогава - прах в очите на хората. Докато всички говореха за “войната” между БФС и ЦСКА, се оказа, че то си е истинска любов.

Тихомълком се намали наказанието на Присо, на което бе отвърнато с “не искаме титлата от 2006 г.”.


После изведнъж се реши, че допингираните в ЦСКА са си изтърпели наказанието, а Стойчо продължаваше да крещи към всички, само за да не се забележи играта на отбора и как той е бутан към титлата. Сега на ход е глезенът на Мораес, който явно в целия мач е бил ритнат само веднъж и представете си точно тогава му се е надул кракът, независимо, че се вижда, че Илиев не го докосва. Съдията бил играл с фланелка на “Левски”. Ми той и Бандата и Дюлгеров са играли с такава фланелка, но сега за “сините” ли играха? А това, че Бандаловски бе за гонене още през първото полувреме? А Мораес, който направи три фаула в рамките на 5 минути, но не получи картон? Идва вторият за симулация и тогава не ми се мисли какво щеше да става. А Дюлгеров? На него и 30 минути на терена са много. И върхът на айсберга – Николай Йорданов бил показал среден пръст на бразилеца Мораес.

Е, за това наистина трябва или да си изключително глупав, за да го кажеш, или да си нагъл до безобразие.

Съвсем ясно се видя тогава как съдията просто подканя бижуто на ЦСКА да се изправи, но понеже си държи свирката, го направи със средния пръст. Чудя се срам ли нямат някой хора или просто искат всички да им се смеят?

А “Левски”. За тях или добро или нищо. Нали така беше за умрелите?

Защото “Левски” е умрял отдавна. Започна го Батков, довършва го Тонев. А да се биеш в гърдите след мач, в който си имал половин положение и с помощта на Фортуна си вкарал гол, с който си победил, е дори по-смешно от плача на ЦСКА. В този мач “Левски” бе едно голямо нищо и ако бяха мъже на място, трябваше да кажат, че са имали късмет и тихомълком да се изнесат от стадиона. Нямам нищо против и от футбола да се изнесат, но едва ли ще имаме този късмет.

“Сините” в този мач не бяха нищо повече от съчетание на добър вратар и голям късмет.


Няма футболисти, няма треньор. А Гонзо на почивката в съблекалнята!?! Като какъв? С какво право? Нали е изгонен от отбора? Май не е? Май наистина търси играчи за “сините”. Май наистина реди състава. А и без него как ли би се справил Ясен Петров?

Най-добре е вече всички да млъкнем. Този мач трябва вече да е забравен, защото в него футбол нямаше. А като гледам така едва ли в следващите няколко години ще има.

А бяха времена, в които на терена имаше битка! Ние брояхме дни преди мача, часовете, които остават до началото му! Няма вече вечно дерби!
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ