След като стори немислимото в началото на този юни – да спаси Витоша (Бистрица) от изпадане, Костадин Ангелов реши да приеме ново предизвикателство в своята кариера. Доскорошният старши треньор на „тигрите“ зае позицията на главен мениджър на клуба, а неговият асистент – Росен Кирилов, застана начело на тима.

Бившият национал на България започна повече от отлично първия си сезон в елита като старши треньор. В изминалите четири кръга от началото на шампионата Витоша записа две победи – над Дунав (2:1) и Славия (2:0), и две загуби – от шампионата Лудогорец (0:2) и неговия подгласник ЦСКА (0:2). Със спечелените шест точки бистричани делят шестата позиция във временното класиране с пловдивските Ботев и Локомотив.

Силният старт на кампанията не изненадва главният мениджър на клуба, който призна, че е очаквал „тигрите“ да демонстрират друго лице. „Аз лично очаквах да видя един променен отбор, една по-силна игра и едно успешно начало. От една страна, има развитие във всеки един футболист. От друга, взехме млади и талантливи момчета, които идват от сериозни клубове с традиции и манталилет на победители. На първо място обаче е ролята на новия старши треньор“, сподели Ангелов.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018
Първа лига - сезон 2018/2019