Александър Лазаров постигна страхотна втора победа на София Оупън 2019, преодолявайки квалификациите и класирайки се във втория кръг. Българският талант елиминира италианеца Лука Вани със 7:6, 3:6, 7:5. За Лазаров предстои изключително тежко изпитание - мач срещу 35-годишната испанска тенис звезда Фернандо Вердаско.

На въпрос на БЛИЦ дали има сили срещу далеч по-опитния от него състезател, Алекс отсече: "Дано не ме бие с много!".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Да играя с Вердаско е сбъдната мечта! Още преди турнира говорих с приятелите ми, че Вердаско очаква квалификант, и им казах, че се надявам това да съм аз. Радвам се, че ще играя срещу него, ще бъде вълнуващо за мен. Още си спомням полуфинала му с Рафаел Надал в Австралия, където Вердаско загуби в пeт сета. Очаквам пълна зала и много силна подкрепа от публиката", добави Алекс Лазаров.

"Не знам дали сънувам или е реалност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във възможностите му. Участвам за четвърти път в този турнир, миналата година паднах много лошо. Нищо не ми се получаваше и в един момент мислех да се отказвам", коментира Алекс Лазаров на пресконференция след успеха.

Мачът им от първия кръг на София Оупън 2019 се очаква да бъде в сряда.
ЯВОР БЕЛЧЕВ/БЛИЦ  

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати
Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати (квалификации)