Александър Лазаров победи италианеца Лука Вани със 7:6, 3:6, 7:5 в решителен мач от квалификациите на тенис турнира София Оупън и записа втората си победа в турнира, даваща му право да играе в основната схема с едни от най-добрите в света. Лазаров стана третият българин в основната схема на сингъл след Адриан Андреев и Димитър Кузманов.

21-годишният българин започна лошо мача и допусна пробив в началото за 1:2, но го върна за 4:4, като се стигна до тайбрек. Там българинът поведе с 6:3, за да вземе сета с 8:6.

Вторият сет също започна с пробив за Вани за 2:0, като ключовият момент беше при 4:1 за италианеца, които проби Лазаров за втори път. Макар българинът да върна пробива, загуби сета с 3:6.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Третият решителен сет също тръгна зле за Лазаров, който бе пробит в първия гейм. Върна пробива за 3:3, но загуби в много важен момент за 5:4. Тогава Вани пропусна два мачпойнта, а поредица от грешки доведоха до равенство 5:5 в геймовете. Италианецът изглеждаше разклатен психически, а подкрепата на родната публика мотивира Лазаров и той поведе, след което сервираше за победа в мача. Българинът успя и влиза в основната схема на турнира.

Така Лазаров става един от четиримата квалификанти, които продължават напред, като българинът ще срещне 35-годишната испанска тенис звезда Фернандо Вердаско.

Кой е Фернандо Вердаско? - Вижте тук!!!

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати
Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати (квалификации)