Нападателят Емилиано Сала, който бе на борда на малкия самолет Piper Malibu, изчезнал от радарите на авиодиспечерите в понеделник вечерта, и друг път е летял с този самолет от Кардиф за Нант, съобщават френски медии. Аржентинецът дори е изразил притесненията си относно безопасността на полета пред бившия си съотборник Никола Палоа. 28-годишният Сала споделил, че по време на предишния полет са възникнали проблеми.

Властите с шокираща новина за изчезналия самолет с рекордно скъп футболист! 

Бащата на футболиста - Орасио Сала, коментира изчезването на сина си. „Не мога да повярвам. Отчаян съм. Не зная какво ще се случи по-късно. Надявам се да получа добри новини. Семейството ми не знаеше нищо за случилото се, наложи се аз да им разкажа. За Емилиано, както и за всички нас, преминаването в Кардиф беше голяма стъпка напред. Той винаги се е борил и трудил много усърдно.  Много скромно момче”, заяви Орасио Сала. 

Първи подробности за изчезналия самолет с рекордно скъп футболист!

От новия клуб на Сала също направиха официално заявление във връзка с инцидента. "Всички сме потресени. Очаквахме Емилиано да пристигне в Кардиф снощи и днес да се включи към подготовката на отбора. Собственикът ни Тан Сри Винсънт Тан, както и президентът ни Мехмет Далман, са много стресирани от ситуацията.Взехме решение да отменим днешните тренировки, като мислите и надеждите на целия отбор, треньорско ръководство и служители на клуба са отправени към Емилиано и пилота.
Благодарни сме на феновете, на цялото футболно семейство и на всички, които ни подкрепят в този тежък момент. Продължаваме да се молим за положителни новини", се посочва в официалната позиция на клуба.

Светът е в шок! Самолет с известен футболист на борда изчезна мистериозно от радарите!

Припомняме, че самолетът, с който пътуваше Емилиано Сала, е в неизвестност от вчера. Предполага се, че той се е разбил около остров Гърнси в 20:30 часа местно време. 
Северно от остров Олдърни се провежда издирвателна операция. В нея участват хеликоптери и катери. До момента акцията няма успех. 

Спасителите не вярват, че Сала и останалите пасажери са живи. В края на деня ще бъде взето решение дали търсенето на самолета ще продължи. 

„Един самолет и една спасителна лодка продължават издирването. Още един самолет ще продължи търсенето, след като зареди гориво. Изследвани са 1155 кв. мили. По залез слънце ще бъде взето решение дали операцията да продължи”, се посочва в съобщение на полицията в  Гърнси  в Туитър. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!