Малкият самолет с рекордно скъпата покупка на Кардиф Емилиано Сала на борда, за който се предполага, че се е разбил, е изгубил връзка с граничните власти на Англия на около 700 метра надморска височина. Местните власти са потвърдили, че от летателния апарат е получено искане за разрешение за кацане, докато той е бил на около 1500 метра. След като го е получил, е започнало снижаване, но след това нещо се е случило.

Драмата се е разиграла около 20:30 часа местно време. 5-местният самолет е изпълнявал полет от Нант до Кардиф. На борда са били само новият играч на Кардиф Сити и пилотът.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Продължават спасителните операции, които са били прекратени снощи заради тежките атмосферни условия около остров Гърнси, където аеропланът е изчезнал от радарите. Днес в издирването са се включили два хеликоптера, две моторници и една спасителна лодка. 

Друга информация от последните минути гласи, че на борда на частния самолет е имало трима души, а не двама, както първоначално беше обявено. Това са Сала, пилотът и още един придружител на аржентинския футболист по пътя към Уелс. 

В същото време бившият клуб на Емилиано Сала – Нант отложи двубоя си от турнира за Купата на Франция срещу ФК Ентенте, който трябваше да се играе в сряда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!