Испания срази Италия с 3:1 във втория полуфинал от европейското първенство до 21 години в Полша и ще спори за титлата срещу отбора на Германия, който отстрани по-рано Англия с 4:3 след изпълнение на дузпи. В герой за иберийците с хеттрик се превърна халфът на Атлетико (Мадрид) Саул Нигес (53, 65, 74), а нападателят на Фиорентина Федерико Бернардески (62) се разписа за италианците.

Испанците доминираха през целия мач на стадион „Миейски” в Краков, но през първото полувреме нито те, нито „адзурите” успяха да стигнат до гол.

След почивката в 53-ата Саул Нигес вкара първия си гол в мача след пас на Дани Себайос, а пет минути по-късно „скуадра адзура” остана в намален състав, след като Галиардини си изкара втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това италианците успяха да изравнят в 62-ата минута, когато Бернардески вкара за 1:1 след асистенция на Лоренцо Пелегрини.

Радостта на „адзурите” бе твърде кратка, тъй като в 65-ата минута Саул Нигес върна аванса на иберийците след подаване на Жерард Деулофеу. В 74-ата минута Саул Нигес оформи своя хеттрик и крайния резултат с феноменален гол от далечна дистанция. До края на мача Италия не намери сили да стигне до втори гол.

Така Испания се класира за финала на турнира и ще спори за титлата с Германия в петък от 21:45 часа българско време.

ИСПАНИЯ - ИТАЛИЯ 3:1
1:0 Саул Нигес (53), 1:1 Федерико Бернардески (62), 2:1 Саул Нигес (65), 3:1 Саул Нигес (74)