Германия победи Англия с 4:3 след дузпи на стадиона в град Тихи и се класира за финала на европейското първенство до 21 години в Полша. В редовното време и продълженията срещата завърши при резултат 2:2.

Младежкият Бундестим доминираше от самото начало и поведе с гол на Дейви Зелке (35), възползвал се от асистенция на Джереми Толян. Английските младежи бързо изравниха чрез Демарай Грей (41), а малко след почивката направиха и пълен обрат с гола на Тами Ейбрахам (50) след пас на Уил Хюз.

До края на редовното време германците имаха инициативата, но стигнаха само до изравнителен гол, дело на Феликс Плате (70), който засече с глава центриране от корнер на Максимилиан Арнолд. Играчите на Щефан Кунтц бяха по-активни и в продълженията, но така и не успяха да преодолеят отново английския страж Джордан Пикфорд, преминал от Съндърланд в Евертън за 30 милиона паунда.

При дузпите Герхард изпусна първи от германците при втория им удар от бялата точка, но веднага след него сгреши и Тами Ейбрахам от англичаните. При петата решителна дузпа Амири се разписа за Маншафта, а Нейтън Редмънд пропусна за „трите лъва”, които отпаднаха от надпреварата.

Съперник на Германия във финала ще бъде победителят от втория полуфинал между Испания и Италия.

АНГЛИЯ - ГЕРМАНИЯ 3:4 сл. дузпи (2:2 в редовното време и продълженията)
0:1 Дейви Зелке (35), 1:1 Демарай Грей (41), 2:1 Тами Ейбрахам (50), 2:2 Феликс Плате (70)