Националният тим на Англия не остави никакъв шанс на Чехия в първия мач от квалификациите за двата тима, печелейки с категоричното 5:0 на "Уембли".

Момчетата на Гарет Саутгейт и за миг не оставиха съмнение, че ще излязат победители в днешния двубой, контролирайки събитията на терена от самото начало.

За успеха с хеттрик се отчете Рахийм Стърлинг (24', 62', 68'), веднъж от дузпа бе точен Хари Кейн (45'+2), а в края Томаш Калаш си отбеляза автогол (84').

С победата "трите лъва" поведоха в група "А" с 3 точки, където на второ и трето място са България и Черна гора, които по-рано завършиха при 1:1. Косово няма изигран двубой и е четвърти, а днешната категорична загуба оставя Чехия на дъното. 

Двубоят започна с очакван натиск за британците, който си каза думата в 24-ата минута. Джейдън Санчо бе изведен, след което пусна топката за Рахийм Стърлинг, който отблизо не сгреши, откривайки резултата. Повторенията обаче показаха, че крилото на Дортмунд е било в засада и голът не е редовен.

В края на първата част реферът посочи бялата точка за нарушение срещу Стърлинг, а нападателят на Тотнъм Хари Кейн застана зад топката и отбеляза. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част британците отново бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до нови три гола.

Стърлинг настигна отскочилата в наказателното поле топка в 62-ата минута, реализирайки за класическото 3:0, а само няколко минути по-късно отново той бе точен, правейки резултата 4:0 след пас на Баркли.

В края на срещата чехите отбелязаха попадение чрез Томаш Калаш, но то бе в тяхната врата - 5:0.

До края други попадения не паднаха и "трите лъва" заслужено стигнаха до трите точки. 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020 - ТУК