Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

България и Черна гора не излъчиха победител в първата си среща от квалификациите за Евро 2020, след като завършиха при равенство 1:1 на стадион "Васил Левски", на който присъстваха близо 10 хиляди души. За гостите се разписа Стефан Мугоша (50'), а за момчетата на Петър Хубчев вкара Тодор Неделев (82' - дузпа).

"Трикольорите" не излязоха с много изненадващ състав, като под рамките на вратата застана Николай Михайлов, който замени контузения Пламен Илиев. На мястото на другия футболист с травма Кирил Десподов застана Спас Делев. В двубоя минути записа и 17-годишният талант на Черно море Мартин Минчев, появил се като резерва. Халфът на Палермо Ивайло Чочев пък напусна с контузия двубоя, като опасенията са, че може да е скъсал връзки на десния крак.

Двубоят започна по-добре за родните футболисти, които контролираха топката в по-голяма част от времето.

Първата опасност бе пред вратата на гостите, като изстрел на Тодор Неделев бе блокиран от защитник на "храбрите соколи".

Черногорците отговориха със страхотна атака, а в нейния край Мирко Иванич излезе сам срещу Николай Михайлов и стреля много опасно, но стражът на Левски се справи добре и топката излезе в ъглов удар.

Последваха много силни минути за "трикольорите" и те стигнаха до две много добри ситуации. Първата бе изстрел на Божиков, който със сетни усилия "соколите" изчистиха от голлинията, а при второто Петкович спаси коварно центриране на Неделев от фаул.

В края на първата част Спас Делев излезе на добра позиция, но стреля в аут.

Втората част започна ужасяващо за момчетата на Петър Хубчев. Стефан Мугоша получи страхотен пас и около границата на наказателното ни поле буквално се разходи покрай Васил Божиков и Петър Занев, след което отправи неспасяем изстрел, влетял в мрежата на Николай Михайлов - 0:1.

Добрата игра на гостите продължи и те създаваха с лекота голови положения пред нашата врата.

В 61-ата минута Мирко Иванич бе изведен по прекрасен начин, но диагоналният му изстрел мина на сантиметри от гредата на Михайлов.

Лошите новини за България станаха още повече в 69-ата минута, когато с контузия напусна халфът на Палермо Ивайло Чочев.

"Трикольорите" се посъвзеха от шока и в 77-ата минута Ивелин Попов се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Футболистът на Ростов стреля, но с прекрасно спасяване се отчете стражът на гостите.

Добрите минути за нашите състезатели продължиха и Спас Делев направи ножичен удар в 80-ата минута, но той бе слаб и не затрудни черногорците.

Натискът на България даде плод в 82-ата минута, когато Руди Бюке посочи бялата точка. Владимир Йовович направи нарушение срещу Станислав Костов, но повторенията показаха, че то бе извън наказателното поле.

Наказателният удар бе изпълнен великолепно от Тодор Неделев, който реализира за 1:1.
В 87-ата минута България бе близо до това да направи пълния обрат. Страхил Попов стреля страхотно от дистанция, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В добавеното време като по чудо "лъвовете" не стигнаха до пълния обрат, като изстрел на младия Мартин Минчев мина на милиметри от вратата на "соколите".

Гостите отвърнаха с огън и Болевич бе изведен чудесно срещу Николай Михайлов, който обаче показа здрави нерви и изби в корнер. 

До края нямаше повече ситуации на терена и двубоят завърши при 1:1. 

Така България и Черна гора се нареждат на първо и второ място във временното класиране, като имат по 1 точка. По-късно тази вечер Англия приема Чехия в двубой от същата група "А" на европейските квалификации.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020 - ТУК

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Ивелин Попов, Галин Иванов, Спас Делев
Резерви: Димитър Евтимов, Камен Хаджиев, Симеон Славчев, Антонио Вутов, Валентин Антов, Антон Недялков, Мартин Минчев, Станислав Костов, Кристиян Малинов, Радослав Кирилов, Николай Димитров
Селекционер: П. Хубчев

Черна гора: Петкович; Марушич, Симич, Томашевич, Вешович; Стойкович; Янкович, Иванич, Вукчевич, Бечирай, Мугоша
Резерви: Миятович, Люлянович, Болйевич, Копитович, Бакич, Джорджевич, Вуячич, Йовович, Миркович, Косович, Шчекич, Радунович​
Селекционер: Л. Тумбакович