Лудогорец загуби с 1:2 Жалгирис в първия мач от втория квалификационен кръг за класиране в груповата фаза на Шампионската лига. 

Мачът започна с лек натиск за домакините, но Лудогорец успокои играта с попадение на Абел Анисе в 18-ата минута, възползвал се от пас зад гърба на отбраната на Вандерсон.

Последваха няколко опасни атаки на Жалгирис, но късметът и умелите намеси на вратаря на разградчани Ренан спасиха аванса на "орлите".

Втората част започна по-добре за Лудогорец и разградчани можеха да удвоят аванса си между 61-ата и 66-ата минута, но Лукоки, Марселиньо и Кафу нямаха шанс.

След час игра на терена се появи бившият футболист на столичния ЦСКА Серж Нюаджи, превърнал се в герой за домакините в следващите 25 минути. Той се възползва от грешка на българската отбрана в 78-ата минута за 1:1, а в 85-ата финтира защитник по десния фланг и предостави топката на  Мантас Куклис, вкарал за крайното 2:1.

В последните минути нападателят на Жалгирис - Дарвидас Шернас получи червен картон и ще пропусне реванша в Разград на 19 юли в Разград от 21:00 часа. 

ЖАЛГИРИС - ЛУДОГОРЕЦ 2:1
0:1 Абел Анисе (18'), 1:1 Серж Нюаджи (78'), 2:1 Мантас Куклис (85')

Двубоят по минути:
1' Начало на мача.
6' Два поредни опита за опасни атаки на литовците, но Ренан излиза и лови топката без проблем.
12'  Удар с глава на Шернас след далечно центриране, но топката прехвърли и вратаря, и вратата на Лудогорец.
18'  ГОООООЛ за Лудогорец! Анисе Бележи, след като остана сам срещу вратаря на Жалгирис!!!
25'  Прострелно подаване към Шернас, който не успя да насочи топката и тя попадна право в ръцете на вратаря на разградчани!
38'  Поредно извеждащо подаване по левия фланг на атаката на Жалгирис, Ренан излиза и предотвратява гол.
45+3' Край на първото полувреме.
46' Начало на втората част.
61'  Страхотна възможност за Лукоки, но ударът му е право в ръцете на Виткаускас!
66'  Марселиньо стреля от дистанция, вратарят на Жалгирис изби, а Кафу на уцели вратата при добавката.
78'  Грешка на Козмин Моци, топката попада у Серж Нюаджи и бившият нападател на ЦСКА изравнява с удар от границата на вратарското поле.
85'  Серж Нюаджи финтира бранител на Лудогорец по дясното крило и пусна прострелен пас в наказаттелното поле, Мантас Куклис насочи топката в мрежата, а Ренан не реагира заради купа от играчи пред себе си.
90'  Червен картон за нападателя на Жалгирис Дарвидас Шернас.
90+4' Край на мача.

Стадион: “ЛФФ”, Вилньос
Главен съдия: Мануел Шютенгрубер
Легенда:        

Резултат с изображениеЖАЛГИРИС: 1. Виткаускас, 2. Климавичиус, 5. Слийнгард, 6. Мбодж, 7. Благоевич , 8. Ваиткунас, 10. Шернас , 17. Антал (Серж Нюаджи), 27. Люич(Атаич), 80. Еливелто (Витаутас Луксша), 88. Куклис 

Резултат с изображение за лудогорецЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Натанаел, 10. Кампаняро, 12. Анисе , 92. Лукоки ( Клаудиу Кешерю), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон ( Игор Пастун), 22. Кафу

 ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма