Пирин (Благоевград) загуби първата си контрола от зимната подготовка. На тежкия терен в Благоевград, "зелените" допуснаха поражение с 1:2 от Миньор (Перник).

Срещата започна с 30 минутно закъснение, поради дълбоко замръзналия терен на стадион "Христо Ботев", който остана твърд и хлъзгав през по-голямата част от мача.

Майк Кръстев откри за гостите в 13-та минута, след като направи отлично двойно подаване със свой съотборник. "Орлетата" натиснаха и на свой ред стигнаха до чисти голови положения, като със сериозни пропуски се отчетоха дошлият на проби австралиец Даниел Диксън и Анти Рения. Конър Хендерсън също стреля опасно от свободен удар в 32-та минута, а Аймен Суда стреля опасно след самостоятелен пробив малко след това.

През втората част "зелените" излязоха с изцяло обновен състав, а в игра влезе и вторият футболист на проби Стивън Славков. Пирин успя да изравни след хубав гол на Марио Топузов в 49-та минута, а гостите отново поведоха в резултата едва 7 минути след изравнителното попадение.

До края на срещата нямаше чисти ситуации пред двете врати. 

Георги Георгие, който идва от молдовския Дачия, подписа договор с клуба до края на сезона. Георгиев е бивш футболист на Ботев (Пловдив), като той ще се присъедини към заминаващата група от 23-ма състезатели за лагера в Турция, а дошлите на проби играчи няма да пътуват с тима. "Орлетата" пътуват в неделя през нощта за Истанбул, от където е и полета за турското Средиземноморие.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018