Турският Съдия Хюсеин Гьочек получи наряд за плейофа на Лига Европа между Торпедо (Кутаиси) и Лудогорец, който ще се играе в четвъртък от 19:00 часа в Тбилиси на стадион „Михаил Месхи“.

41-годишният Гьочек е международен съдия от 2008 година. По професия е строителен инженер, но работи като административен мениджър.

Роден е на 30 ноември 1976 г. в Истанбул и започва да тренира футбол в кварталния Левентспор, а след това се мести в школата на Бешикташ. След това заради високия си ръст премества да играе басетбол в Галатасарай. Към момента е висок 185 см.

През съдийската си кариера е ръководил мачове от европейски първенства за юноши и младежи. Свирил е срещи от групите на Лига Европа и 1/16-финалите на турнира.

За последно беше съдия в турското първенство на 13 август, когато Кайзериспор победи Анталияспор с 2:0, когато показа червен картон на бразилеца Чарлес от Анталияспор. През изминалия уикенд беше ВАР при победата на Малатияспор с 1:0 над Фенербахче и при успеха на Бешкташ с 3:1 като гост на Ерзурумспор.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019