Испанският специалист Рафаел Бенитес, който през 2005 година изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига, набеляза играч на Лудогорец, информира „Тема Спорт“. 57-годишният треньор, който в момента е начело на елитния английски Нюкасъл, е харесал бразилския защитник на шампионите Натанаел.

Бенитес е харесал 26-годишния бранител за зимно попълнение на „свраките“. Натанаел ще бъде следен на живо от човек на английския клуб в предстоящия в четвъртък мач от Лига Европа срещу Спортинг (Брага) в Португалия.

Тогава представителят на клуба от Острова ще осъществи контакт с ръководството на разградчани, за да стартира разговорите за евентуален трансфер. Счита се, че “орлите” ще искат не по-малко от 3 милиона евро за правата на бразилеца.

През лятото Натанаел подписа нов договор с Лудогорец до лятото на 2020 година. Целта бе той да не си тръгне като свободен агент. Футболистът пристигна в Разград през 2015 година. С екипа на шампионите той изигра много силни мачове във всички турнири. Вкара и запомнящи се голове, сред които този във вратата на ПСЖ.

“Лудогорец ми даде много. Докоснах се до най-големите отбори в Европа и най-силните футболисти в света. Ще се радвам да помогна на отбора и в предстоящите тежки мачове през есента”, коментира Натанаел след подписването на договора през лятото.

Лудогорец вече доказа, че умее да продава добре своите играчи в чужбина. През лятото клубът взе добри пари за Хосе Луис Паломино, който отиде в Аталанта и за Джонатан Кафу, който подсили Бордо.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма