Лудогорец спечели петата си контролна среща в Турция, след като успя да победи с 3:1 руския Балтика. Първи попадения с екипа на шампионите отбеляза нападателят Якуб Швиерчок, а третият гол бе дело на Жоао Пауло, който се намира в прекрасна форма.

Само Лукас Саша започна титуляр от футболистите, които играха вчера срещу Кайрат (2:3), а от първите минути днес започнаха трима таланти от школата на шампионите - Даниел Наумов, Светослав Ковачев и Доминик Янков.

Още в началните минути "орлите" започнаха да налагат своето темпо, като в 8-ата минута съдията не отсъди чиста дузпа в полза на Лудогорец. 

Първият гол за "зелените" падна в 25-ата минута, когато след самостоятелен пробив на Жоао Пауло, преодолявайки няколко футболиста на съперника, той вкара топката под плонжа на Помазан - 1:0.

На почивката Лудогорец направи само една промяна, като в игра на мястото на Кешеру се появи Якуб Швиерчок, който се нуждаеше само от 15 минути игра, за да отбележи - 2:0. 

В 73-ата минута на двубоя руснаците върнаха едно попадение чрез Кобялко, който вкара топката отблизо.

В последните минути "орлите" намалиха оборотите, но въпреки това успяха да отбележат и трето попадение, а отново на точното място бе Якуб Швиерчок - 3:1. 

Съставът на Лудогорец: Даниел Наумов, Натанаел, Георги Терзиев, Козмин Моци, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Жоао Пауло,  ДоминикЯнков, Светослав Ковачев, Клаудиу Кешерю

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018