Лудогорец допусна нелепа загуба в четвъртата си проверка от зимната подготовка. "Орлите" загубиха с 2:3 от Кайрат в мач, който бе гледан на живо от собственика на българския шампион Кирил Домусчиев.

Тимът на Димитър Димитров водеше с 2:0 до 14-ата минута на двубоя, но допусна пълен обрат и инкасира първа загуба в контролите.

Двубоят започна ударно за българския шампион, който излезе напред в резултата още в 6-ата минутa. Мисиджан пое в близост до противниковото наказателно полe и със силен шут реализира. Само четири по-късно холандецът заби и втория си гол, засичайки центриране на Лукоки.

Кайрат не се притесни от развоя на мача и в 14-ата минута намали, след като Исаел изненада Броун с далечен шут. В 36-ата минута казахстанците можеха да изравнят, но удар на Исаел срещна десния стълб на вратата на Лудогорец.

В средата на втората част казахстанците стигнаха до изравнителен гол. В 70-ата минута Козмин Моци фаулира противник в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на Кайрат, която бе реализирана от Исланхам - 2:2. В самия край на мача играчите в жълто стигнаха до пълен обрат след попадение на Сарсенов.

Утре Лудогорец ще изиграе петата си контрола от подготовката, като противник на "орлите" ще е Балтика. Двубоят е с начален час 17:00.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018