Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров сподели след трудната домакинска победа над Ботев (Пд) с 2:1 в мач от деветия кръг на Първа лига, че шампионите не бива да изостават от ЦСКА. Самият той очаква битката за титлата този сезон да се води до последния кръг, а на „орлите“ да им е трудно да изкарат до края на годината с тази бройка футболисти в сгъстената програма с мачове за първенство, купа на страната и Лига Европа.

“Ако трябва да бъда честен, съм доволен само от победата и характера, който показахме. Нямаме достатъчно дълбочина в състава. Футболистите са уморени от мачовете в Европа и няма достатъчно динамика в нашата игра. Ботев Пд е добър отбор, особено в атака. Когато им позволиш да играят, имаш проблеми, както ние имахме през първата част“, коментира Димитър Димитров пред „Диема Спорт“ след мача.

„Не искам да коментирам тази тема. Надявам се скоро да се реши всичко и да започне да играя, защото е важен за нас футболист“, сподели Херо за Върджил Мисиджан.

„Не е в добро състояние физически. Надявам се да натрупа нужната физическа подготовка и сила, за да ни помогне“, каза Димитров за състоянието на едно от новите попълнения Рафаел Форстър.

„Ще дадем почивка на основните играчи в мача за Купата на България, тъй като трудно ще издържим този цикъл с 16 състезатели. Няма какво да правим, трябва да издържим до зимата. Доволен съм от футболистите, просто бройката е твърде малка и на мога да правя ротации“, продължи наставникът на шампионите.

„Битката за титлата ще продължи до последно. Ние не трябва да изоставаме от лидера ЦСКА. Знаете, че и Левски направиха сериозна селекция”, завърши Херо с очакванията.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка