Лудогорец успя да стигне драматично до равенство 1:1 при гостуването си на Валур в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите тотално надиграха своя съперник, но допуснаха ранен гол, а след това направиха десетки пропуски. Все пак в последните секунди логичното се случи и Анисе вкара топката във вратата на домакините. За исландците се разписа Петри.

Срещата започна спокойно, с превес на Лудогорец. Разградчани обаче изненадващо допуснаха попадение още в 11-ата минута. Домакините изпълниха статично положение, а топката бе избита, но попадна в Ласе Петри, който бе на около 22-23 метра диагонално към вратата на българския тим. С мощен удар той изненада Пламен Илиев и прати топката във вратата му. 

Лудогорец натисна сериозно своя съперник и положенията пред вратата на исландците се редяха едно след друго. Кешерю оставен непокрит от няколко метра не успя с глава да уцели вратата, а след него Горалски изстреля бомба, която обаче профуча покрай вратата. Рафаел Форстър от пряк свободен удар накара стража на Валур да се разтегне максимално, за да избие в корнер. Чибота също можеше да реализира, но защитник сложи тялото си пред топката.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

В началото на втората част Лудогорец натисна още по-силно,  а Стойчо Стоев засили офанзивната мощ с вкарването на Швиерчок и Вандерсон. Бразилецът можеше да вкара, но самопожертвователни действия на бранители на Валур предотвратиха гол. Жоржиньо и Кешерю можеха с удари с глава да вкарат, но и двата случая, топката профучаваше покрай гредата.

Лудогорец можеше да допусне втори гол при единствената сносна атака на Валур през втората част. Джонсън получи на границата на наказателното поле, финтира и стреля между краката на защитник, но Пламен Илиев с върха на пръстите успя да избие в корнер. 

Натискът на Лудогорец бе непрестанен, но някак домакините успяваха да опазят вратата си суха. Швиерчок и Кешерю се разминаха с гола в последните минути. 

В добавеното време на мача Вандерсон центрира пред вратата на Валур, където Абел Анисе бе оставен непокрит и с глава от няколко метра вкара за 1:1, с което оформи и крайния резултат.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020




Валур - Лудогорец 1:1
1:0 Ласе Петри (11), 1:1 Абел Анисе (90+2)

Срещата по минути
1- Начало на мача
11- ГОЛ ЗА ВАЛУР! Домакините изпълниха статично положение, а топката бе избита, но попадна в Ласе Петри, който бе на около 22-23 метра диагонално към вратата на Лудогорец. С мощен удар той изненада Пламен Илиев и прати топката във вратата на Лудогорец
15- Кешерю бе оставен непокрит на далечната греда при корнер, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата
25- Яцек Горалски получи добре топката след удар на свой съотборник, но изстрелът му бе неточен
33- Страхотен удар от свободен удар на Форстър, но стражът на Валур с мъка успя да избие в корнер
44- Кешерю изведе Чиботав наказателното поле, който стреля, но бранител се хвърли и изби топката в корнер
45- Край на първото полувреме
_______________________________
46- Начало на второто полувреме
59- Жоржиньо стреля много опасно с глава, но топката прелетя покрай гредата
64- Топката се озова във Вандерсон в наказателното поле на Валур, той финтира и стреля от няколко метра, но двама бранители се хвърлиха пред топката и избиха
72- Кешерю стреля с глава, но топката пак минава покрай гредата
75- Пламен Илиев спасява Лудогорец от сигурен гол. Джонсън получи в наказателното поле и стреля между краката на бранител, а Илиев успя да се разтегне и с върха на пръстите да избие в корнер
83- Швеирчок се измъкна от бранител, стреля почти падайки, но вратарят Ейнарсон успя да улови топката
90- 4 минути добавено време
90+1- Вандерсон стреля, топката мина покрай вратаря, търкули се голлинията, но не попадна във вратата
90+2- ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон центрира в наказателното поле на Валур, а Анисе бе оставен непокрит и с глава без проблем вкара за 1:1!
90+4- Край на мача!

Valur ReykjavíkВалур: 33.Ейнарсон, 2.Севарсон, 3.Джонсън, 4.Ингварсон (66-10.К. Сигурдсон), 6.Хедлунд, 8.Халдорсон (71-21.Ейриксон), 9.Педерсен (87-18.Игнасон), 19.Петри, 20.Омарсон, 23.Сигурбьорнсон, 77.Барталстову
Резерви: 25.Йоханесон, 7.Х.Сигурдсон, 10.К. Сигурдсон, 11.Ларусон, 18.Игнасон, 21.Ейриксон, 24.Фридриксон
Треньор: Олафур Йоханесон

 

Лудогорец: 23.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков, 4.Сисиньо (88-92.Джоди Лукоки), 5.Георги Терзиев, 90.Рафаел Форстър, 17.Жоржиньо, 12.Абел Анисе, 13.Мавис Чибота (61-88.Вандерсон), 44.Яцек Горалски, 25.Стефан Баджи (70-10.Якуб Швиерчок), 28.Клаудиу Кешерю
Резерви: 33.Ренан, 10.Якуб Швиерчок, 18.Светослав Дяков, 21.Драгуш Григор, 22.Икоко, 88.Вандерсон, 92.Джоди Лукоки
Треньор: Стойчо Стоев

Стадион: "Хлидаренди"
Главен съдия: Йоргос Коминис (Гърция)
Легенда: