Македонският Металург (Скопие )е завел дело срещу Локомотив (Пловдив) във ФИФА, събощава "Марица". Причината за иска е свързана с халфа Стефан Йефтоски. Родният клуб на младежкия национал на Македония претендира за такса солидарност 100 000 евро. Подобни компенсации се полагат на клубовете за играчи, ненавършили 23-годишна възраст. Максималният размер на таксата е 320 000 евро.

На този етап от Локомотив не потвърждават новината за дело срещу клуба от македонците. Пловдивското издание твърди, че има информация за подобно дело от над два месеца. Според „Марица“ шефове на „черно-белите“ са се обърнали към вещи лица за помощ по делото на македонския клуб, ако се наложи.

"Не знам нищо, не съм чувал подобна информация, касаеща моя трансфер в Локо (Пловдив)”, обяви Стефан Йефтоски пред „Марица“.

При евентуална загуба на делото пловдивчани са заплашени от различни санкции. Първата от тях е отнемане на 3 точки от актива. Ако сумата не бъде изплатена до месец от решението, следва забрана за картотека на 1 футболист. При положение че се стигне до следваща санкция, то тя ще е забрана за трансфери. На този етап не е изключено забавянето на заплатите в клуба да се дължи до известна степен и на висящото дело на македонците.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма